Recenze: Kateřina Kuranova - České smoothie


Chystáte se hubnout, žít a jíst zdravěji, nebo prostě jen máte rádi rozmixované ovoce a chcete zkusit nové variace? Kniha české autorky a blogerky Kateřiny Kuranove je nejen pro vyznavače zdravého životného stylu. Je pro každého z nás, kdo má rád smoothie - ovocné i zeleninové.

Nakladatelství: Esence
Počet stran: 160
Rok: 2016

Recenze:
Smoothie si dělám už několik let a mám ho moc ráda. Nedělám ho pravidelně, ale snažím se několikrát do týdne nějaké udělat a vypít. Jelikož si troufám sama kombinovat jen ovoce, ale samozřejmě mě zajímají i pestřejší kombinace se zeleninou, oříšky a různými semínky, hledala jsem nějakou smoothie kuchařku, která by mi vyhovovala. Prošla jsem jich po knihkupectvích poměrně hodně, ale skutečně mě zaujala až knížka české blogerky Kateřiny Kuranové. Obsahovala totiž především smoothie z produktů, které jsou v Čechách k sehnání a tak odpadá domýšlení a nahrazování surovin, které v Čechách neseženeme.

Kateřina svou knihu rozdělila na několik částí. Hned na začátku se dozvíme něco o ní samotné, o smothie, o tom jak si vytvářet základy zásob, tipy a triky na rychlé oloupání a zpracování ovoce, jak udržet ovoce a zeleninu čerstvé, atd. 

Samotné recepty jsou pak rozděleny do čtyř kapitol podle ročních období, kde se autorka snažila přizpůsobit jednotlivá smoothie potravinám dostupným v daném ročním období. Tedy v zimě čerpá převážně ze zásob ze sklepů a mrazáků, od jara do podzimu pak využívá především čerstvé sezónní ovoce a zeleninu. 

Její recepty jsou jednoduché, rychlé, není třeba nad nimi nijak složitě přemýšlet, jen suroviny oloupat, pokrájet, nasypat do mixéru a rozmixovat. Nadchla mě právě ta jednoduchost a dostupnost surovin. České smoothie je v mojí domácnosti za poslední měsíc a kus asi nejvyužívanější kuchařka, jakou jsem kdy měla. Vesele si jí listuji a hledám další recepty, zkoumám, na co mám chuť, co mám v mrazáku, lednici a na na míse s ovocem, atd.

Když mám hlad a nevím, co bych si dala, udělám si smoothie. Přidám si chia semínka, konopná semínka, mandle, atd. Snadno se zasytím a ještě udělám hodně pro své zdraví. U smoothie je výhoda, že můžete nakombinovat více druhů čerstvého ovoce, které byste jinak do sebe za celý den nedostali. Takhle je to rychlé a jednoduché. Navíc kombinace se zeleninou je velmi zajímavá, i když jsem se k ní stále ještě neodhodlala. Ale třeba příště... :)

Pokud hledáte smoothie kuchařku využitelnou především v české kuchyni, rozhodně doporučuji knihu České smoothie. Kuchařka s duší. :)

Hodnocení: 99%

Kde seženete kuchařku nejlevněji se podívejte zde.









Komentáře

  1. Kuchařka vypadá moc pěkně. Katku teď sleduju na blogu, je to sympatický človíček :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)