Pojďte na návštěvu: Nová ložnice a panoramatický obraz od Pixers


Vítejte v naší ložnici!

Po velkém ohlasu, který u vás vyvolal článek o mé kuchyni, jsem se rozhodla odtajnit další místnost našeho domu. A protože v posledních dvou měsících prošla velkou proměnou ložnice, rozhodla jsem se pozvat vás právě do ní.


Jak to všechno začalo?


Původní ložnici jsme měli ještě ze starého bytu a byla kupována v Möbelixu. Tehdy nám šlo především o úspornost místa, protože náš byteček byl maličký a narvat do něj ložnici, bylo vážně oříšek. O ostatním potřebném nábytku ani nemluvím. Proto byla již tato ložnicová stěna s postelí dosti chatrná - jednou rozmontovaná, převezená do rodinného domu, kde bydlíme nyní a znovu smontovaná. Samozřejmě se to na ní podepsalo. A tak konečně nastal čas na změnu.

Nedávno jsem zveřejnila článek, kde jste mohli vidět různé návrhy ložnic, které mě zaujaly. Podstatou byla dominantní kovová postel, velká skříň s posuvnými dveřmi a se zrcadlem a pak už pouze jeden prvek, který by pokoji dominoval, ale zároveň do něj zapadl. Představovala jsem si něco originálního nad postel, ale zase to nemělo narušit stěnu, kdybych ji chtěla využít pro zakázkové focení.


A jaký je výsledek?


Změnu zaznamenaly stěny, které se ze žluté barvy změnily na bílou a šedou. Šedá při tom pokrývá pouze jednu stěnu a to tu za postelí. (Mimochodem, tu kostrbatou linku u stropu neřešte, tu opravím, až budu moci po porodu zvedat ruce.) :)
V ložnici zůstaly původní komody, které vyměníme až časem tak, aby více ladily ke skříni. Také je třeba dokoupit stylové lampičky, pravděpodobně rovněž kovové (kované), zatím nevím, zda k přivrtání na stěnu, nebo stojací. Musím brát ohled na to, že nemáme noční stolky a místo nich jsou vedle postele komody.
Původní také zůstal obraz - naše zvětšená svatební fotografie, vedle které možná časem přibudou ještě nějaké rodinné snímky. 





Panoramatický obraz na plátně - Pixers


Tím hlavním, co vám chci dnes ukázat, je panoramatický obraz od firmy Pixers, který jsem nakonec vybrala.
Jak už jsem zmínila výše, hledala jsem možnost, která by mi umožnila stěnu kdykoli použít k focení a proto obraz sejmout. Z původního plánu, nástěnných samolepek jsem proto upustila. I když právě Pixers má k dispozici i opakovatelně snímatelné nálepky.

Když jsem objevila jejich nabídku obrazů na plátně a především těch panoramatických, věděla jsem, že to je přesně to, co hledám. Původně mě naprosto dostaly jejich obrazy s moderními stylovými designy a motivy. Jenže to bych nebyla já, abych nakonec nepodlehla kouzlu skotské krajiny a architektury. Vybírala jsem opravdu dlouho, několik dní jsem se probírala nabídkou a váhala. Měla jsem hned několik favoritů, většinou barevně laděných do šedé.
Pak můj zrak padl na panoramatický obraz skotského hradu Eilean Donan a bylo jasno. Stal se mým okamžitým favoritem, který už žádný jiný obraz nepřekonal.

Jsem přesvědčená, že do ložnice s kovanou postelí zapadl dokonale a i barvami dobře sedí. Vytváří útulnou atmosféru a já mám dokonalé prostředí k tomu, abych se při čtení oblíbených historických románů snadno přenesla právě na některý ze skotských hradů. Třeba zrovna na Eilean. 

Jak se mi na stránkách hledalo?


Stránky firmy Pixers jsou velmi přehledné a designem naprosto ladí se svou nabídkou. Precizní provedení navíc koresponduje s precizním provedením nabízených výrobků. 

Při zvolení obrazu na plátně máme dále k dispozici zvolit si téma, určení, styl a potom spoustu dalších filtrů, jako jsou fotografie, grafika, krajina, portrét, panorama, nebo ladění do konkrétních barev.

Když rozklikneme např. "témata", můžeme dále upřesnit výběr podle toho, zda hledáme architekturu, přírodu, sport, gastronomii, atd. Výběr, který poskytuje Pixers je opravdu obrovský a věřím, že si tam vybere opravdu každý. Můžeme totiž najít obrazy do obýváku, ložnice, kuchyně, jídelny, kanceláře, nebo třeba dětského pokoje.

Co mi komplikovalo hledání?


Když jsem zvolila panoramatické obrazy, ráda bych si třeba určila rovnou jen ty s architekturou, přírodou či Skotskem. To však nebylo možné. Nebo jsem alespoň nepřišla na to, jak to udělat. Proto jsem musela procházet stránku po stránce, kterých bylo opravdu hodně a hledat, co mi padne do oka. 
Další problém byl s rozměry. Hledala jsem konkrétní rozměry, tedy 180x60 cm. Ráda bych to zadala do filtrů, ale to rovněž nebylo možné. 
Až po vybrání obrazu jsem zjistila, že rozměry je možné si u zvoleného obrazu vybrat dodatečně. Ovšem tady pozor, ne každý obraz vypadá dobře ve všech rozměrech a právě panorama je natolik specifické, že je lepší s ním moc neexperimentovat.
Naštěstí stránky umožňují náhled - tedy reálný pohled na to, jak bude obraz opravdu vypadat při námi zvolených rozměrech.

Moje hodnocení


Nakonec jsem se dopracovala k objednávce a těšila se na výsledek, tedy na to, až obraz dorazí. Byla jsem zvědavá, jak bude vypadat ve skutečnosti a zda bude opravdu tak obrovský.
Byl. :)
Dorazil do týdne od objednávky, což je blesková rychlost když vezmeme v úvahu, že firma začne obraz vyrábět přímo pro nás na míru až po odeslání a zaplacení objednávky. Očekávala jsem mnohem delší dodací lhůtu a toto mou netrpělivou dušičku opravdu hodně potěšilo.
Obraz přišel velice pečlivě zabalený v kartonové bedně, několikrát omotaný bublinkovou folií, uvnitř ještě potažený průsvitnou folií a rohy chránily kartonové krytky. Bála jsem se, aby tak rozměrný kus nepřišel poškozený, proražený apod. Obavy byly zbytečné.

Obraz samotný byl vyroben opravdu velice precizně. Napnutý je perfektně na dřevěném rámu a ještě zezadu zajištěn lankem. Tudíž se nijak nevlní, neprohýbá, nekrabatí. Kvalita tisku se mi zdá dobrá, jen zblízka v této velikosti je obraz zrnitý. To mě zprvu zarazilo, protože když jsem obraz rozbalovala, dívala jsem se hlavně zblízka. 
Po zavěšení na stěnu a zhlédnutí s tím správným odstupem jsem však byla spokojená. Zrnitost vidět není a obraz působí opravdu krásně.
Oceňuji také dostatečný mat tisku, protože další má obava byla, aby se obraz neleskl a neodráželo se v něm světlo od okna a od velkého zrcadla na skříni. Neodráží nic, je krásný, matný a vidím opravdu jen to, co vidět mám. Posuďte podle fotek sami...





Tolik tedy k naší nové ložnici a zároveň k představení panoramatického obrazu na plátně od firmy Pixers.

Tímto bych ráda firmě Pixers poděkovala za poskytnutí jejich služby. Pokud někdo přemýšlíte nad obrazem na stěnu, nebo i jiných grafických produktech (nálepkách, tapetách apod.), určitě se podívejte na stránky Pixers a projděte si sortiment. Věřím, že vás nadchne jejich styl a grafika, stejně jako mě.



Komentáře

  1. Máte nádhernou ložnici a ten obraz je skvělý a skvěle se hodí do vaší ložnice.
    BLOG: Svět nad hlavou

    OdpovědětVymazat
  2. Krásná ložnice a obraz vypadá náramně, Sabi :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)