Těhotenské focení na samospoušť


Krásný den!

Dnes vás vítám zase jednou u článku o mém focení. I tentokrát to bude více o fotkách, než o psaném slovu, ale nějaké informace vám přece jen prozradím. :)
Ano, díváte se dobře, na těch fotografiích jsem opravdu já sama osobně. :) Ne, že bych se nechystala na těhotenské focení do konkurenčního ateliéru, to ano, protože zkrotit své dítě, manžela, pózovat s nimi a ještě obsluhovat foťák, rekvizity, světla... to si fakt nedovedu představit, takže se ráda nechám obskakovat kolegyňkou fotografkou. :) Jenže to bych nebyla já, abych si předem nějaké to focení nevyzkoušela sama. Důvodů je několik...

Tím prvním je, že sem na blog chci fotit více outfitů a nemám, kdo by mě fotil. Takže jsem potřebovala zkusit, jak se fotí na samospoušť s Olympusem. S Canonem to sice šlo také, ale moc složitě a na to jsem neměla čas, ani chuť. Fakt je, že Olympus mě potěšil, na samospoušť fotí skvěle. Samozřejmě v místnosti s pevným pozadím. Uvidíme, jak mu půjde ostření v terénu, to musím teprve vyzkoušet...

Dalším důvodem bylo, že pomalu předěláváme novou ložnici a já samozřejmě hodlám novou vysněnou kovovou postel využít i pro focení některých VIP klientek. Každého si asi do ložnice nepustím, ale občas udělám výjimku. :) Myslím, že ta první zkouška dopadla na jedničku, tak snad se budou budoir fotky zamlouvat i mým zákaznicím... 
A třetím důvodem bylo, že jsem si chtěla udělat kromě těhu fotek i nějaké pěkné s Baronem, což by v ateliéru asi moc nešlo. Myslím, že Raduška až by viděla, že kromě manžela a dcery vezu i hafana, asi by zamkla a raději neotevřela. :) Takže jsem jí ušetřila demolice domu a ateliéru a vyfotila se s Baronem sama.

Poprvé jsem také fotila na Olympus do RAWU, přijde mi, že při zvětšení nejsou tak ostré, jak by měly být, ale možná se mi to zdá... A také není vždy zaostřeno to, co bych chtěla, ale to dělá ta samospoušť. 

Ale teď už slíbené fotky :)










A to je vše, přátelé.. :)
Jak se vám fotky líbily? Je na nich něco, co byste jim vytkli? Nechali byste se ode mě takto nafotit? Pokud ne, napište mi proč. Zajímá mě to i proto, abych se zase posunula dále ve svém focení.

Vaše Sabi! :)

Komentáře

  1. Nejvíce se mi líbí ta druhá v pořadí (v červených šatech). Trochu mi vadí ta vinětace, ale to je věc vkusu. Dost mě ale na fotkách ruší v popředí ten rám postele. Bez něj by to podle mě bylo mnohem lepší. Na některých se to trochu naklání (na první se postel naklání moc) - to bych srovnala...jinak jsou fotky pěkné :)

    onepieceoftheworld.wordpress.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super komentář, moc děkuji za postřehy. Naklánějící postel mě vůbec nenapadla... Rám mi tam nejprve nevadil, ale při úpravách se mi všude líbil. Příště posunu foťák až nad rám, aby nebyl vidět. Až budu fotit já a budu foťák držet v ruce, bude to zase o něčem jiném. :) Vinětace jak kdy... mně se tam líbí, ale u fotek pro klienty jsem opatrná. Jsem si vědomá, že ne každý to chce. Ještě jednou moc děkuji za postřehy!

      Vymazat
  2. Sabi, jsi šikula, když si takhle poradíš sama :) A obdivuji pejska, že takhle vydržel pózovat :) Moc pěkné snímky :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)