Recenze: Sunar gravimilk


Krásný den!

Před nedávnem jsem byla oslovena, zda bych jako nastávající maminka neměla chuť vyzkoušet nový a vylepšený Sunar gravimilk. Jelikož jsem původní výrobek zaregistrovala již dřív, bohužel až v době, kdy už jsem neměla mateřské mléko, abych svou dceru kojila, byla jsem touto nabídkou potěšena. Dostala jsem příležitost si výrobek vyzkoušet a to hned ve třech příchutích - čokoládové, vanilkové a malinové.



Co Sunar gravimilk vlastně je?


Jedná se o unikátní mléčný nápoj, který je jako jediný na trhu určen pro všechny fáze mateřství. Využít ho mohou ženy, které se připravují na početí, těhotné ženy i ty, které se již maminkami staly a nyní své dítko kojí. Na stránkách Sunaru se dočteme, že ve všech těchto životních etapách je více než kdy jindy důležité být v psychické i fyzické pohodě a dodržovat pravidelný přísun vitaminů, minerálních látek a dalších potřebných živin.

Co Sunar gravimilk obsahuje?


Tady si vypůjčím informace přímo ze stránek Sunaru.

  • Kyselina listová

    působí příznivě na krvetvorbu a růst zárodečných tkání během těhotenství.
  • I

    Jód

    je potřeba pro optimální činnost nervové soustavy.
  • C

    Vitamin C

    má spoustu účinků, především ale posiluje imunitní systém.
  • Fe

    Železo

    přispívá k rozvoji poznávacích funkcí dítěte a pomáhá při tvorbě červených krvinek.
  • Ca

    Vápník

    udržuje v pořádku kosti, svaly a zuby a také se díky němu správně sráží krev.
  • DHA

    DHA

    patří mezi omega-3 mastné kyseliny, které mají pozitivní vliv na organismus.
  • Mléčný tuk

    díky kterému mi mléko fakt chutná. Taky se lépe vstřebávají vitamíny D, E a K.

Moje hodnocení:


Jelikož jsem žena - matka, která se snaží vždy dát svému dítěti to nejlepší, ať už tomu, které mám u sebe, které čekám, nebo teprve hodlám počít, nedbám příliš na skeptické rady a názory některých žen ohledně těhotenských vitaminů, detoxikace apod. Když jsem se chystala otěhotnět s dcerou, jedla jsem pilně těhotenské vitaminy již dva měsíce před plánovaným početím, stejně tak po celé těhotenství až do doby, než jsem přestala kojit. Nyní jsem před otěhotněním jedla multivitaminy a kyselinu listovou a jakmile jsem otěhotněla, přesedlala jsem opět na těhotenské vitaminy. Někdo říká, že je to zbytečné, ale ruku na srdce. Chci zdravé dítě, tak proto dělám, co je v mých silách a možnostech. Kdyby se mi dítě narodilo nemocné, nebo nedejbože postižené, můžu si s klidnou duší říci, že jsem nic nezanedbala a udělala jsem všechno, co jsem mohla.

Sunar gravimilk patří stejně jako těhotenské vitaminy k výživě plodu v těle těhotné matky a posléze k výživě matky kojící. Jako těhotná žena v pátém měsíci jsem moc ráda, že jsem ho mohla vyzkoušet a budu si ho kupovat pravidelně, i po dobu kojení.

I když nemám příliš ráda teplé mléčné nápoje, Sunar gravimilk se dá pít i studený a chutná jako kvalitní mléčný nápoj - koktejl. Na chuti není vůbec poznat, že je z prášku. Do sklenice se dávají 4-5 lžic prášku a zalívají se horkou vodou. (Podrobný postup je napsán na krabici, takže se nemůžete splést). Takto se doporučuje pít dvakrát denně.

Přiznám se, že jsem v průběhu testování udělala pár změn. 4-5 lžic na mě bylo hodně - nápoj byl hutný a hodně sladký. Proto jsem dávala pouze tři. Zamíchání lžící mi přišlo nedostatečné a nepomohla ani vidlička. Stále jsem měla pocit, že piji ve vodě rozpuštěný prášek. Pak jsem si vzpomněla, že mám v šuplíku malý příruční šlehač na mléko a vyzkoušela ho. Od té doby rozmíchávám nápoj pouze tímto šlehačem a na nápoji není vůbec poznat, že je z prášku. Chutná jako skutečný ovocný, vanilkový nebo čokoládový koktejl. Nejraději ho mám vychlazený, proto vždy počkám, až zchladne a dám si jej ještě na chvíli do lednice. Před pitím znovu zamíchám, aby se usazený prášek znovu smísil s vodou. usazuje se ale jen trošičku. Pokud se nezamíchá, je pak nápoj u dna opět příliš sladký.

Ze tří příchutí mi paradoxně nejvíce chutnala vanilková. Paradoxně proto, že vanilku zrovna nemusím. Mám raději čokoládu. Byla dobrá, ale nebyl to klasický kakaový, nebo čokoládový koktejl. Vanilka byla zkrátka lepší a chutnější. Nejméně mi pak chutnal nápoj malinový, což u mě žádné překvapení není. Ovocné mléčné koktejly mi nikdy moc nechutnaly. Maximálně si dělám doma banánový. Malinová příchuť mi navíc přišla poněkud umělá. 

Proto za mě je vítězem Sunar gravimilk - vanilka.





Jak prožíváte, nebo jste prožívali své těhotenství vy? Brali jste vitaminy? A znáte Sunar gravimilk? 
Napište mi, jakou s ním máte zkušenost. :)

Vaše Sabi

SUNAR GRAVIMILK výhodně zakoupíte například TADY: :)


Komentáře

  1. Vyzkoušela jsem hodně doplňků na doplnění vitamínů a zlepšení mléka, ale nejvíce mi chuťově sedl Gravimilk od Sunaru, mají výborné příchutě a kvalitní složení :)

    OdpovědětVymazat
  2. S gravimilkem od Sunaru jsem také velice spokojená. Pila jsem ho během prvního tšhotenství a teď ho piji i během druhého, protože se mi opravdu osvědčil.

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem gravimilk vybrala právě díky jeho složení, to pro mě bylo nejdůležitější… Samotná chuť mě pak velmi překvapila…Piju vanilkovou příchuť.

    OdpovědětVymazat
  4. Můžu doporučit jako výborný doplněk na podporu laktace a chuťově je taky velice dobře řešený :)

    OdpovědětVymazat
  5. Chuťově snad jeden z nejlepších doplňků na podporu laktace :)

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem začala pít Gravimilk poté, co se mi podařilo otrávit se v těhotenství mírně jídlem a nemohla jsem moc následně jíst.Zhubla jsem tehdy své pracně nabrané kilo a půl a byla jsem dost vyčerpaná. Gravimilk mě postavil na nohy a začala jsem i konečně přibírat. Chuťově je dobrý, někdy ho ještě míchám ve směsi mléka a vody, aby nebyla cítit na konci ta rybina (asi usedlina nějakého vitamínu).Z příchutí jsem měla čokoládu a malinu. Lepší je asi ta malina, ale to je jedno. Hlavní je, že do sebe člověk dostane tekutiny, kalorie, minerály a vitamíny a miminko je šťastné a vesele si kope.

    OdpovědětVymazat
  7. I já ho mohu jen doporučit, pila jsem ho v těhu i po porodu a skvěle mi zvýšil laktaci.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)