Tip na dárek: Dětské knihy pod stromeček


Krásný den!

Vánoce se kvapem blíží a proto jsem tady s dalším tipem na dárky. Tentokrát se zaměřím na dárky pro děti a co jiného mohu doporučovat já - knihomolka, než knihy. :)

Nedávno jsem byla oslovena novým nakladatelstvím Ella & Max, zda bych s nimi nechtěla navázat spolupráci. Jelikož si toto nakladatelství klade za cíl vydávat především knihy pro děti, nemohla jsem jinak, než souhlasit. Přece jen, knížek není nikdy dost a já jsem toho názoru, že se má láska ke knihám pěstovat již od útlého dětství. Vždyť i to mé je plné vzpomínek na krásné knihy. :)

Jako první mi byla nabídnuta kniha spisovatele a ilustrátora Chrise Riddella - Otolína a žlutá kočka.


Recenzi k této knize si můžete již nyní přečíst zde.. Nebudu tady proto popisovat, o co v knize jde a jak se i líbila - i když, to vlastně napsat mohu. :) Líbila se mi a to moc. A čtení jsem si užila i jako dospělý čtenář. :)
Knížka je opravdu překrásně zpracovaná a hodí se pro nejmenší čtenáře od 7-8 let.




A jako překvapení mi dorazila ještě jedna kniha, která je určena pro ty nejmenší, zatím nečtenáře.

Legrační počítání do postýlky od autorky Daniely Kulot je opět překrásně ilustrované, obsahuje na každé dvoustraně krátkou říkanku - rýmovačku, kde se mluví o nějakém zvířátku. Dítě si tak od malička osvojuje nejen počítání do dvanácti, ale také postupně poznává jednotlivá zvířátka. Všechny kraťoučké příběhy - rýmovačky nějakým způsobem směřují do postýlky. Aby dítě vědělo, že až se dočte, bude se spinkat.

Oceňuji na knížka také to, že je vyrobena na tvrdých deskách, které se dobře otáčí. Nela totiž už nyní v 15 měsících moc ráda prohlíží knížky sama a žvatlá si k nim svůj vlastní příběh. Proto teď využíváme hlavně knížky v tvrdých deskách, aby se nezničily a dobře se jí otáčely. Chce přece všechno dělat sama. :)




A co vy? Vedete své děti ke knížkám už od malička? Od kdy začaly reagovat a prohlížet si obrázky pozorněji?
Napište mi do komentářů, moc se na ně těším. :)

Vaše Sabi :)

Komentáře

  1. Nádherné knihy, ale hlavně ta ilutsrace!
    Katy

    OdpovědětVymazat
  2. Otolínu mám na cestě. Ač nemám malé dêti, strašně se na ni těším.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)