Extra tip: Tip na dárek pro knihomola :)


Krásný den!

Ať už chceme, nebo ne, blíží se konec roku a s ním také nejkrásnější čas, za který mnoho lidí považuje Vánoce. A s tím samozřejmě souvisí i obdarovávání blízkých... I já už si lámu hlavu, co komu dát, aby ho to potěšilo a nebyla to jen další zbytečnost, kterou dotyčný hodí někam do šuplíku, nebo do skříně a dál už nevyužije. 
Hodně často teď prohledávám obchod Poštovné zdarma.cz, protože je tam plno zajímavých tipů na dárky a nejsou příliš drahé, což na rodičovské dovolené opravdu oceňuji.
Jelikož mám mezi přáteli plno knihomolů, pro které se knihy staly součástí života a v podstatě jejich životním stylem (stejně jako mým), potěšily mě kovové záložky do knížek, na které jsem narazila nedávno.

Na výběr má obchod dokonce z devíti druhů a jsou opravdu rozmanité. Motýlci, sluníčka, různé rostlinné motivy... Já jsem si nakonec vybrala vážku. Jednak mám tento hmyz ráda i naživo, protože vážky jsou prostě nádherné a strašně ráda je pozoruji a navíc i jako dekorativní motiv jsou překrásné. Myslím, že secesní umělci věděli moc dobře, proč zařadit vážku mezi oblíbené a často používané motivy...

Záložky mají navíc tu výhodu, že se prodávají po dvou kusech. Napadlo mě proto, že jako se v mém dětství dávaly půlené přívěsky přátelství, mohu si jednu záložku nechat a druhou obdarovat přítele, kterého chci potěšit. Není to krásné, když víte, že někde na druhém konci republiky si někdo, kdo je vám blízký a při tom tolik vzdálený, čte knížku a společnost mu při tom dělá stejná záložka, jako vám?

Záložky jsou vyrobeny velmi precizně, z měkkého kovu, takže se dobře zachytí za okraj stránky, ale nedeformují se. Můžete ji nechat vykukovat, nebo ji schovat do knížky (viz. foto). V každém případě vypadá tato drobnůstka velmi luxusně a ve zlaté barvě je skutečnou ozdobou knihy.
Každá záložka je v samostatném balení.
Velikost záložek je přibližně 5 x 4,5 cm.









Tak neváhejte! Vánoce se blíží... Vyberte pro své blízké z devíti krásných motivů a kupte jim tuto nádhernou záložku. :)
Já se musím přiznat, že jsem původně chtěla darovat obě, ale natolik mě okouzlila, že si jednu ponechám a druhá poputuje ke kamarádce knihomolce. :)

Záložky do knížek můžete vybírat zde.

Mějte se krásně a napište mi, jestli máte také knihomolské přátele a čím je obdarováváte. :)

Vaše Sabi!


Komentáře

  1. Ako záložka to vyzerá veľmi pekne :-) I keď neviem či je to aj praktické, ťažko povedať, ešte som takú záložku nemala, ale páči sa mi :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už takovou jednu mám. Dovezenou ze Skotska, jen větší a stříbrnou. Pro toho, kdo si knihy jen zakládá a nepotřebuje záložku k posouvání pod řádky, tak je super. :)

      Vymazat
  2. Ty je mas..... Nedavno jsem na ne koukala :-)Ted kdyz je vidim poradneji tak po nich take touzim :-)

    OdpovědětVymazat
  3. No, taky se dají sehnat za cca dvacku na eBay nebo Aliexpressu. Pardon, ale já těmhle přeprodejům s třísetprocentní přirážkou prostě nefandím. Jo, pro lidi, co neumí objednat přímo z Číny, je to dobrý, ale když na těch stránkách vidím náušnicový zarážky, co já koupila snad za deset korun, za šedesát (a to jsou ještě údajně ve slevě, ehm), tak se mi docela zatmívá před očima...

    OdpovědětVymazat
  4. Souhlasím s Arvari. Holky, na Ebay si všechno co prodávají na tom eshopu, koupíte za zlomek ceny.

    OdpovědětVymazat
  5. Moc pěkná knihomolská drobnost, která určitě udělá vždy radost :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)