Jak Nela slavila první narozeniny


Asi už jste si všimli, že letos byl v naší rodině velký - malý oslavenec. Byla jím samozřejmě Nela, která se za posledních dvanáct měsíců proměnila z mého velkého břicha v malou slečnu s vlastní hlavičkou. Byl to nejtěžší a zároveň nejlepší rok mého života a samozřejmě jsme to chtěli Nelince dát najevo. To, jak ji milujeme a jsme rádi, že je tady s námi. Jenže roční prcek snahu dospěláků příliš neocení a tak měl největší úspěch asi kufřík, do kterého si může ukládat a zase vyndavat hračky, což je poslední dobou oblíbená činnost. Také křupky a přesnídávky měly celkem úspěch.


Samozřejmě jsem řešila dort. Chtěla jsem nechat udělat velký marcipánový, ale nějak jsem se zpozdila s objednáním a nakonec by mi ho paní nestihla udělat. Z cukrárny jsem ho nechtěla, takže jediná další možnost byla vlastní výroba. Nechtěla jsem ho péct, abych ho na poslední chvíli nepokazila, takže jsem dělala nepečený. Samozřejmě den předem, aby pořádně zatuhl. Už jsem však nedomyslela, že když ho den dopředu obložím trubičkami, že nasáknou a změknou a už vůbec mi nedošlo, že když dort hned ozdobím lentilkami, tak se barevná poleva rozpije a vsákne do tvarohu a dort dopadne tak, jak bohužel dopadl. Na chuť to vliv naštěstí nemělo, i když vypadal hrozně, Ale naše princezna Nela, ač je jindy neskutečné prasátko, se kupodivu v dortu plácat nechtěla a jen nepatrně si namočila prstíky v tvarohu. Při konzumaci rozměklé lentilky pak slintala takovým způsobem, že měla čokoládu všude a ze zeleného trička bylo hnědé.

Naprosto nečekaný dárek dostala Nela od tety Týny. Nemám tady teď bohužel fotku, ale určitě jej ukážu v některém z plánovaných videí. Dostala totiž vlastní knížku. Vydanou v jednom jediném výtisku, pro Nelinku z Velešína, s vlastní fotkou. Jmenuje se Nelinka v Zoo a hlavními hrdiny je ona sama a náš pes Lordík. Moc krásný dárek, který nás všechny překvapil a potěšil a Nela bude mít úžasnou památku na první narozeniny i na strejdu s tetou.

A jdeme na to. Kdo bude foukat?

...táta...
-

Gratulace od strejdy Martina


Nelinka zkoumá dort.


Pokus o divokou přírodní venkovskou dekoraci. Byla nainstalována ve starých bandaskách od mléka, ale bohužel jsem je nestihla vyfotit lépe. :(

Nela rabuje kufřík...


A to je konec první narozeninové části. Aby toho nebylo málo, měla Nela další oslavu u babičky v Kaplici a další pak u prababičky Květy v Nýřanech. Ale o tom až příště. :)

Vaše Sabi!





Komentáře

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)