TUTORIAL - Jak vyrobit ze staré dekorace novou?


Ahoj, všechny vás moc zdravím!

Vítám vás dnes u zcela nového typu článků a to je tzv. tutorial. Jelikož jsem duše tvořivá a v poslední době se opět dostávám do ráže a tvořím čím dál víc a spolu s novým e-shopem ještě budu tvořit, rozhodla jsem se, že se s vámi o některé to mé tvoření podělím. 
I když třeba nebudete mít úplně stejné dekorační doplňky, jako já, můžete se alespoň inspirovat, nebo se prostě přizpůsobit tomu, co vám padlo do oka, nebo vás ckvrnklo do nosu.

Jelikož mě dnes kvrnkly do nosu krásné umělé květy - a to obvykle dávám přednost přírodě, využila jsem to, abych předělala dekoraci na stolku v masérně. Původně jsem tedy měla v plánu vytvořit něco úplně jiného - sháněla jsem materiál a umělé květy na čelenky na focení, ale nakonec jsem neodolala a nakoupila těch květů mnohem více.


Pojďme tedy na to tvoření...

1. Takto vypadala původní dekorace. Původní sušené květy už byly staré, uprášené, křehké a rozpadaly se...


2. Rozebrala jsem původní dekoraci, ale některé kousky jsem si ponechala. Vyhodila jsem ve skutečnosti pouze ty staré sušené květiny...




3. Jelikož jsem chtěla ponechat původní ráz dekorace, vybírala jsem mezi drobnými kvítky v růžovo-zelené barvě, ale ne v takové, aby byly barvy příliš jedovaté.
Tyto nebyly vůbec drahé - větší květenství 68.- a dvě menší po 17.-




4. Do plechového květináčku jsem vsadila původní florex (aranžovací hmota, jde nahradit třeba i modelínou, zkrátka něčím měkkým, co drží tvar a dá se do toho zapichovat).
Na vrch jsem upevnila původní dekoraci vytvořenou z bílého papírového provázku. Jde vytvořit i z břízových větviček, vrbových proutků, pedigu a podobných poddajných materiálů).
Já jsem provázky zapíchala konci do florexu a tak je upevnila na květináč, jdou ale přilepit i tavnou pistolí.


5. Zatímco velkou květinu jsem ponechala vcelku a zapíchla doprostřed, malé květy jsem rozdělila a rozstříhala. Ponechala jsem jim delší stonky, aby se daly zapíchat do florexu, nebo alespoň upevnit mezi velkou květinu.




6. Poté jsem postupně zapichovala drobné květy tak, aby netvořily příliš pravidelný tvar a celkový dojem dekorace byl trochu přírodnější.
Já je ničím nepřichycovala, aby se daly případně rozebrat, vyprat a znovu použít. Můžete je však k provázku a okrajům květníku přichytit tavnou pistolí.


7. Nakonec jsem umístila zápichová srdíčka, která mi zbyla z původní dekorace.








Neváhejte a vyzkoušejte. Vintage květináče se dají sehnat v každém lepším květinářství a dekorační předměty, jako umělé květy, papírové či proutěné polotovary a zápichy, jako moje srdíčka rovněž.
Když mi potom dáte do komentářů vaše výtvory, budu moc ráda. :)

S láskou, vaše Sabi!


Komentáře

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)