Ahoj,
dnes mám pro vás jeden rychlý receptík na Tiramisu s rybízovým žahourem. Nápad jsem dostala nedávno v Penny, když jsem narazila na sáček s práškem na výrobu skvělého domácího Tiramisu. Proto jsem se rozhodla se s vámi podělit a ozvláštnila "pytlíkový" recept rybízem. :)
Recept:
1 hrnek rybízu (čerstvý, nebo mražený)
4-5 lžic práškového/hroznového cukru
1 lžička solamylu na zahuštění (potřeba většinou jen u mraženého rybízu, pouští více vody)
1 sáček Crema Tiramisu od Dr. Oetkera (viz. foto)
300 ml mléka
Piškoty
1 hrnek silné kávy (raději mleté)
Máta na dozdobení
Postup:
Nejprve si dáme do kastrůlku hrnek rybízu a ihned poprášíme cukrem. Pod pokličkou dovedeme k varu a až začne bublat, vmícháme solamyl a mícháme, dokud mírně nezhoustne. Pak jej odstavíme a necháme chladnout, občas zamícháme.
V hrnečku či mističce si rozděláme kávu a necháme rovněž chladnout.
Dle návodu na sáčku si do misky dáme 300 ml studeného mléka, vmícháme Tiramisu prášek a šleháme do zhoustnutí.
Poté namáčíme piškoty v kávě a klademe do sklenky/mističky/dortové formy, na ně vrstvíme Tiramisu a rybízový žahour. Střídáme vrstvy, dokud nenaplníme nádobku. Navrch jsem si ponechala stranou pár kuliček rybízu, abych mohla dezert dozdobit a doplnila jej mátou.
Dobrou chuť. :)
Mňam, to vypadá luxusně :3 Asi to hned zkusím, teda, až zajdu do obchodu :D
OdpovědětVymazathttp://fromdigi.blogspot.cz/
Zkus, je to rychlovka a ještě rychleji to tedy zmizí v břiše. :D
VymazatSabi, určitě vyzkouším, mám ráda jednoduché recepty, takže to je něco pro mě :)
OdpovědětVymazatTak budu ráda, když mi pak dáš vědět, jak ti to chutnalo. :)
VymazatVypadá luxusně, určitě tak i chutná.
OdpovědětVymazatKrásné dny
Katka