Jak už z té mateřské blbnu... :)



Že se na mateřské dá zblbnout? Ano, dá a docela snadno. Nevěříte? 


Před nedávnem jsem byla donucena opět řešit bříško své dcerky a problémy s ním. Kapičky, které jsem jí dávala, přestaly zabírat a tak bylo nutné hledat jinou variantu. Když nezabrala ani ta a nastala hororová noc, kdy se dcera budila každých pět minut, plakala, kroutila se, vzpírala,  nechtěla už ani chovat a já byla naprosto bezradná. Rozhodla jsem, že se vrátím k osvědčeným způsobům našich babiček a maminek. K fenyklu. Jenže ten jsem doma zrovna neměla. Vzpomněla jsem si proto, že by měl stejně zabírat i kmín. Od té doby jsem začala v termosce s převařenou kojeneckou vodou vždy louhovat pár zrníček kmínu a výsledek byl vynikající. Ale proč o tom píšu...
Že máme doma černou díru, ve které mizí dudlíky, brindáky, látkové pleny na utírání pusinky a o ponožkách ani nemluvím, to jsem věděla. Ale že se do varné konvice sám od sebe přesunuje kmín, který má být v termosce, to jsem netušila... 
Zkrátka jednoho dne večer, se stala záhada... Postavila jsem do rychlovarné konvice vodu na kojenecké mléko a zapnula ji k převaření. V termosce jsem měla zbytek chladnější vody s kmínem, kam jsem hodlala novou vodu přilít, abych ji měla v noci akorát, rovnou k použití. 
Po chvíli konvice cvakla a manžel se ptá, zda chci vodu nalít do termosky, což jsem odsouhlasila.
"Fuj, to je smrad," slyším z kuchyně. "Cos v té konvici vařila?"
Zvedla jsem se z gauče od knížky, podotýkám, že velmi nerada, a šla se tam podívat. Kolem linky ze vnášel odér kmínu.
"V té konvici nic. To cítíš ten kmín z termosky," opáčila jsem.
"No to necítím. To smrdí ta konvice," zabručel manžel nakvašeně a zvedl víčko, aby do ní nalil vodu na kávu na ráno. 
"Vždyť se na to podívej, je to samej kmín!" Vyštěkl vztekle a nahnul ke mně konvici. "Teď bude smrdět i to kafe! Koukej si to umejt!" Praštil s konvicí na linku a odešel. 
Měl na to právo, já ho chápu! Co však nechápu, jak se ten zatracenej kmín přemístil sám od sebe z termosky s vodou do varné konvice. 
Dodnes jsem na to nepřišla! Pravděpodobně už jsem byla tak vyšťavená a tak mimo, že jsem do varné konvice přelila i vodu s kmínem z termosky. :)

Také se vám stal nějaký podobný kousek? Pochlubte se mi do komentářů, ať nemám pocit, že jsem sama samotinká takový cvok. :)
Občas je prostě náročné, vnímat celý den dítě, psy, manžela a ještě při tom normálně fungovat. :) 

Komentáře

  1. Super článek! Já zatím mimčo nemám, ale věřím, že to musí být občas náročné, ale to k tomu prostě patří.
    Beauty by K. - zvu tě na soutěž

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)