365 dní s Nelou - 2 - První týden "naostro"

Uplynulý týden jsem se pustila do projektu "365" již zcela naplno. O fotografie nebylo nouze, i když se stalo, že jeden den jsem fotila kamarádku s dcerkou, ale Nelu nikoli. Zjistila jsem to až večer, kdy spinkala a tak jsem usoudila, že i to k projektu patří. Prostě se někdy stane, že zapomenu, nebo nebude možnost, dobrý námět, příležitost a někdy nebude ani vhodné fotit.
Díky projektu jsem se začala více zajímat, co kdo a jak fotí a dokonce jsem se já - technický a PC antitalent přihlásila i na Instagram. Najdete mě tam pod mým jménem i pod "Kavárnou" - je to samozřejmě jeden účet. Kdo chcete, přidejte si mě, sledujte mě, dozvíte se tak o mě mnohem více, než z blogových stránek, neboť tam budou fotky všech chutí a námětů. Nelča samozřejmě také, ale ne nezbytně. :) Odkaz je zde.
Ale proč o tom píšu... Protože jsem se díky Instagramu začala více starat o to, jak fotí můj mobil, který jsem až dosud poněkud podceňovala. Když si dá člověk záležet na kompozici a pohlídá si trochu lepší světlo, dá se na fotku koukat. A protože není vždy vhodné šaškovat se zrcadlovkou v ruce - např. dnes, kdy jsem Nelu fotila na zahradním traktůrku v Bauhausu, nahradí můj foťák mobil. Sice to nebudou právě fotky do fotografické soutěže, ale splní účel - zaznamenají okamžik, který chci zachytit a který mi připomene důležitý okamžik, který chci do projektu přidat. 
Ale dost už povídání. Pojďme na fotky...


Tento týden byl hodně cestovní. Však to také bude na všech fotkách znát!

1.4.2016
Nela kontroluje, zda jsem dobře zabalila kufr k babičce.


2.4.2016
Vyrážíme na cestu. Nela poprvé v nové velké autosedačce.


3.4.2016
Na kolena, na kolena, na kolena, na kolena - jéjéjé...


4.4.2016
Štastný úsměv - na návštěvě u prababičky Jiři.


5.4.2016 byl ten den, kdy jsem úplně zapomněla Nelu vyfotit!

6.4.2016
Cesta zpět se nám trochu protáhla a tak si Nelča schrupla.


7.7.2016
A ještě jedna cestovní - jeli jsme do Českých Budějovic na nákup a Nelinka poprvé pila z nové lahvičky na čaj a sama si ji držela a nakláněla.


Poslední fotografie je právě ta zmíněná využitá z mobilu - z Instagramu.
A co vy? Ještě pořád váháte, nebo se přidáte do projektu 365 také, ať v tom nejsem sama? Pojďte si alespoň vyzkoušet, jaké to je, zaznamenávat důležité životní okamžiky každý den na fotografii - ať už na foťák, či na mobil a někde si je utřídit a sdílet třeba jen s pár přáteli a nejbližší rodinou. Nemusí to být hned veřejné. :)

Komentáře