Náš rodinný výlet: Dinosauří mláďata v Českých Budějovicích


 
 Jelikož se s končící zimou děti doma čím dál více nudí, snažím se hledat zábavu, která by jim přišla vhod. Nela by sice nejraději jezdila pořád do Pandy, ale to by nás asi finančně zruinovalo. Takže vymýšlím takové výlety, aby poznali něco nového a naše peněženka při tom úplně neplakala.

Český Krumlov a muzeum zrcadel – totální propadák

Před dvěma týdny jsme vyrazili do Českého Krumlova do Muzea zrcadel. Je to něco podobného, jako na Petříně. Tam jsem sice nebyla, ale to v Krumlově mě tedy nijak nenadchlo. A navíc – Nelu by to asi víc bavilo, kdybychom se tam motaly jen my dvě samy. Jenže Jura byl zmatený, asi i vystrašený a Nela odešla s několika boulemi. Spokojená byla až když dostala palačinku. A Jura vlastně také. 😊


Jurský park kousek od baráku

A protože jsem jako malá milovala dinosaury, a Jurský park i se všemi dalšími díly a podobnými filmy znala nazpaměť, dlouho mě lákal Dinopark. Jet tam sama mi bylo hloupé, a tak jsem se těšila na dobu, kdy to děti zaujme a pojedeme s nimi.

Ta doba konečně nastala. Ale chvíli mi trvalo, než jsem zjistila, že máme tyhle úžasné obry vlastně „za humny“. V Českých Budějovicách na výstavišti totiž byla výstava Dinosauří mláďata.

Bylo to udělané moc pěkně. Super nasvícení, dinosauři se hýbali, skláněli hlavu, otevírali hubu… Prostě autentické. Kdybych to nezjistila na poslední chvíli, mohli jsme tam vyrazit klidně vícekrát. Ale to já ne. Já to musím zjistit tři dny před koncem výstavy.



Naštěstí jsme výlet stihli. Jura se koukal, ale nijak extra ho to zatím nebralo. Možná kdybychom mu dovolili k dinosaurům -  a hlavně po nich -  lézt. Nela se v první chvíli lekla. Ono vlézt tam a koukat si z očí do očí s obludou, co vypadá jako živá, asi není pro takového prcka nic moc. Nakonec se jí tam ale moc líbilo, dokonce ani nechtěla nic koupit. :D I když já měla nutkání jim nějakého dinosaura pořídit (rozuměj: malého, plastového). Jako děti jsme jich měli s bratránkem plno.

Ale dost kecání. Pojďte se mrknout na fotky, jaké to bylo a jak se nám to líbilo. 😊










Nelu nakonec asi nejvíc bavila jízda na dinosaurovi. Tak by seděla klidně hodinu. :D








Komentáře