Recenze: Biorythme - Přírodní pleťový krém "Anti - pupínek"



Biorythme je česká značka přírodní kosmetiky, která přináší na náš trh vysoce kvalitní a 100% veganské výrobky. Protože jsem po ní už dlouho pokukovala, rozhodla jsem se vyzkoušet dva produkty, které momentálně nejvíce využiji - pleťový krém a balzám na rty. Protože stále bojuji s akné (ano, i ve věku přes třicet může být tento problém naléhavý), vybrala jsem pleťový krém"Anti-pupínek" s konopným olejem, šalvějí, mateřídouškou a tea tree. Jak jsem s ním byla spokojená?








Přírodní pleťový krém "Anti-pupínek"
Podle popisků v e-shopu Lilibela.cz se jedná o balzám s bambuckým máslem, konopným olejem a éterickými oleji ze šalvěje, mateřídoušky a tea tree, které by měly být ideální kombinací na problematickou pleť s akné. Díky tomu, že krém neobsahuje žádnou vodu, má poskytnout koncentrovanou péči, která hladí a hýčká. Navíc krém neobsahuje žádné konzervanty. 

V dalších informacích krém sliboval, že pleť po něm bude pružná a hebká, ale nebude mastná. Zatímco jiné krémy proti akné pleť vysušují, tento hydratuje a zároveň proti nepříjemnému akné bojuje. Zdálo se tedy, že pro mou komplikovanou - suchou pleť s pupínky - bude naprosto ideální. Jak to dopadlo?


Moje zkušenost
Samozřejmě že jsem trdlo, takže nejdříve experimentuji a až potom pořádně čtu návody. Krém jsem si tedy v prvních dnech nanášela ve stejném množství, jako jsem zvyklá u jiných preparátů. a moje pleť byla přemaštěná, póry ucpané a z pupínků se staly boláky. Byla jsem z toho rozladěná a zklamaná. Dala jsem si pár dní odstup a pak znovu prošla informace v e-shopu. No a je to jasné! Plácám toho na sebe moc!

Druhé kolo...
Takže jsem pleť zklidnila, provzdušnila a odmastila bahenní maskou, a zkusila to na novo. A výsledek? 
I v hodně malém množství dokáže krém velmi dobře hydratovat. Pleť je po něm opravdu pružná, hebká a vypadá zdravě. Přesto mám pocit, že alespoň slabý mastný film zůstává. Ale to může být individuální. Mám u mé pleti často problém s tím, že se mi málokterý krém vstřebá rychle. Boláky pomalu mizí (i díky aplikování bahenní masky na postižená místa), další pupínky se opravdu neobjevují a já začínám chápat to kouzlo, které přírodní pleťový krém "Anti-pupínek" přináší. 


Shrnutí
I když jsem byla ze začátku zklamaná a přesvědčená, že tento krém vážně nebude pro mě, nakonec si mě získal. Přes mastnější konzistenci splnil účel, dostatečně hydratoval a pupínky postupně mizí. Navíc množství 30 ml při opravdu malinkém množství, které při nanášení stačí, vydrží dlouho. Pokud se vám tedy zdá balení malé, věřte, že vám vydrží opravdu dlouhou dobu. :)

Přírodní bylinkové aroma je mi velmi příjemné. Já bylinky i kosmetiku z nich připravovanou vážně můžu. Více než umělé chemické naparfémované produkty. Takže i v tomto mi vyhovuje. Pro zimní období je ideální. Nedovedu si ale představit, zda mi bude stejným způsobem vyhovovat i v letních horkých měsících. Uvidíme časem....

Hodnocení: 93%

Pleťový krém "Antipupínek" koupíte na Lilibela.cz. :)


Můj TIP na zimní období - Balzám na rty s chia oleji
I když píšu tip na zimní období, u mě je to vlastně problém celoroční. Mám neustále suché a popraskané rty, které potřebují hydrataci. Proto jsem vyzkoušela i Balzám na rty Biorhytme, s "příchutí" maliny. Píšu s "příchutí", protože se samozřejmě jíst nemá. Ovšem moje dcera na to měla jiný názor...

Balzám na rty s chia olejem je vyroben z kombinace rostlinných olejů, másel a vosku. V tomto případě obsahuje i vzácné chia oleje, které jsou nazývány "pokladem Aztéků". Malá tyčinka díky tomu představuje koncentrát výživných látek a navíc vám pod nos vonní příjemným přírodním aromatem. V tomto případě malinou. 

Balzám na rty mi naprosto vyhovoval. Dobře se nanášel, vytvářel jemně lesklý film, takže to vypadalo, jako bych měla na rtech lesk na rty. Byly po něm pružné, hydratované a nepraskaly. Jediné, co bych lesku vytkla, je konzistence. Pokud ho budete mít v teplejším prostředí, nebo třeba v kapse u bundy, kde se zahřeje, změkne a pak se špatně nanáší a patlá. Musela jsem ho pak na chvíli strčit do lednice. 

No a také vám nepovím, jak dlouho vydrží, protože v nestřeženém okamžiku si ho půjčila dcera a polovinu mi snědla. Prý byl moc dobrý. :D

Koupit ho můžete rovněž na Lilibela.cz. 

Vaše Sabi 😊

Komentáře

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)