Plesová sezóna začíná: Vybrala jsem ty nejkrásnější plesové šaty a pod ně vhodné spodní prádlo!


Plesová sezóna se rozjíždí a já konečně po několika letech pokukuji po nových šatech. Ještě nevím, kdy a na jaký ples půjdeme, ale mít nějaké nové alespoň vyhlídnuté, to se hodí vždycky. Jelikož mám několik tipů v několika obchodech, opět vám je shrnu v článku. A protože moje postava po dvou dětech není ideální a pod některými plesovými šaty by se nemusela vyjímat právě nejlépe, mám pro vás tip i na skvělé stahovací prádlo, ve kterém budete vypadat jako bohyně.
Nevěříte? Tak čtěte! :)

Koktejlové šaty pro sportovní ples a další příležitosti


Při výběru jakýchkoli šatů dávám přednost pohodlné eleganci. Splývavé střihy, elegantní, ale smyslné výstřihy a odhalená ramena. Občas zabrousím i do krajek. A je úplně jedno, zda vybírám "little dress" nebo velkou plesovou róbu.

U krátkých šatů typu "koktejlky" je navíc výhoda, že se hodí nejen na neformální plesy, jako jsou ty sportovní, maškaráky, na které nechcete jít zrovna za maškaru a podobně, ale můžete je později vytáhnout i do divadla či na koncert.

Nejvíce mě zatím zaujaly tyto:

V obchodu About you:






...jednoduchost, rafinovanost, kombinace materiálů. Co víc si přát. Ty poslední jsou jednoznačně TOP.

Koktejlky mě zaujaly jako obvykle i Bonprixu.




A ještě jedny naprosto kouzelné šatičky z JJ´s HOUSE:



Dlouhé plesové šaty

Jak už jsem naznačila výše, rozhodně nejsem typ na korzety, vyztužené sukně apod. To jsem si užila při své svatbě. Bylo to krásné, ale stačilo mi to. Jednou a dost. Představa, že bych se dusila v korzetu i na plese, který si chci užít, kde se chci ladně pohybovat a tančit, je opravdu nepěkná. A to nemluvím o vyztužené sukni, se kterou bych se nemohla posadit ke stolu a celý večer bych postávala v botách na podpatku a s bolavýma nohama. A návštěva toalety a prťavá kabinka? Děkuji, nechci. 
Takže tady máte můj výběr, který jistě mluví za vše. :)

V About you jsem vybrala šaty, které jsou prostě sen. Má cenu k nim psát více?







V JJ´s HOUSE mě okouzlily šaty střihu "princess", ale i ty s rafinovaně kratšími předními díly sukní. Podle mě praktické a šikovné hlavně když chcete tančit. :) Na ples k nám do Velešína by jich asi byla velká škoda, ale třeba vyrazíme i do zámecké jízdárny v Českém Krumlově, nebo do Českých Budějovic.







A pokud jste romantické duše jako já, možná vás okouzlí plesové šaty v romantickém stylu z NUANCE.
Tyto šaty jsou nejen nádherné, ale mohu si je vyzkoušet a koupit i v Českých Budějovicích. Nevím, zda je to zrovna dobré pro můj účet, ale dušička rozhodně skáče radostí. :)







Tak co, dámy! Už jste se pokochaly, nebo dokonce vybraly? Já mám pár favoritů a volba bude pěkně těžká. Proto si trochu zchladíme hlavu a touhy a mrkneme na tu praktičtější část nákupu plesových šatů. Pojďme se podívat, co si obléci pod ně, abychom v nich vypadaly přinejmenším stejně krásně, jako slečny na obrázku. (Jasně - my budeme vypadat mnohem lépe! ) :)

Stahovací prádlo pod plesové šaty

Pod plesové šaty je nejlepší volit prádlo hladké, bez krajek, beze švů a kostic. Materiál by měl být hladký a klouzavý, aby se na něj šaty nelepily, ale aby krásně splývaly po vašem těle. 

Zatímco naše babičky nosily pod šaty kombiné, dnes máme podobné, ovšem mnohem rafinovanější možnosti. K dispozici máme stahovací kalhotky, které nám stáhnou a zploští bříško, vytvarují pozadí a stehna, ale i stahovací košilky, nebo rovnou stahovací šaty

Pokud potřebujete stáhnout bříško a zpevnit prsa, ideální pro vás bude stahovací košilka. Já jsem vybrala tuto opět z obchodu About you.



Pro šaty, které neumožňují mít "nahoře" nic, nebo jen podprsenku, a vy i tak chcete zploštit bříško, doporučuji stahovací kalhotky. Ovšem pozor na správný výběr velikosti. Pokud zvolíte kalhotky příliš velké, bříško vám nestáhnou tak, jak si přejete. Pokud naopak zvolíte příliš malé, budou se vám z bříška rolovat dolů. Nejen že nesplní účel, ale ještě budou nepříjemně tlačit a pod šaty dělat hrbol. Tak bacha na to!



Osobně bych pro ploché bříško zvolila raději stahovací body. Nebude se vám nikam rolovat, protože bude držet na ramenou. Pokud zvolíte toto, budete mít volný prostor přes prsa, takže už bude jen na vás, zda půjdete pod šaty odvážně "nahoře bez", nebo zvolíte podprsenku. 



U tohoto stahovacího body budete mít krásně vytvarované i pozadí a stehna, takže bude ideální i pod splývavé šaty, které nejsou od pasu dolů tolik rozšířené.  

Myslím, že můj výběr byl tentokrát opravdu vyčerpávající. Tedy, ne, že by vás článek vyčerpal a unavil, to doufám ne. :) Ale věřím, že jste se dozvěděly dostatek typů a rad, jak vybrat vhodné prádlo pod plesové šaty, a také jste se inspirovaly šaty samotnými. 

Nebo už jste si dokonce některé vybraly? Tak to mi určitě napište které! Jsem zvědavá na váš výběr. :)

Vaše Sabi!


Komentáře

  1. No, tak ty zelenkavé jsou naprosto kouzelné, ale tančit se v nich asi nebude úplně lehce. No a pak se mi moc líbí ty černé About you.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak v tom případě máš, Jani, úplně stejný vkus, jako já. :D

      Vymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)