On-line marketing - Co teď dělám a co mě živí?


Dnešní článek je na vaše přání. Stále častěji se mě ptáte, co všechno teď vlastně dělám a jak mě to uživí. Jelikož už jsem na toto téma několik článků publikovala, neměla jsem potřebu psát další. Jenže, člověk míní... znáte to. A protože za poslední rok, a hlavně za poslední půl rok dostal můj život hodně rychlý spád - nebo spíše výstup, chtěla bych se s vámi podělit, co tedy všechno teď dělám a jak mě to živí. Protože to vás zajímá nejvíce, že? :)


Ano, jsem maminka na mateřské, resp. rodičovské "dovolené". Jsem opravdu hodně aktivní a co si budeme povídat, není to vždycky jen potřeba seberealizace, ale je potřeba také platit složenky a hypotéku. A protože stát nám v tomhle moc nepomáhá, je potřeba, abych vydělávala peníze já. (Manžel samozřejmě příjem má, ale dvě děti, dva psy, dvě auta a barák se zahradou zkrátka něco sežerou, že...)


Začalo to poštou

Ač jsem do loňského ledna vkročila plná elánu, jak začnu podnikat, protože jsem prostudovala novou knížečku Milionový rodič a byla namotivována k tomu, že na to mám, první kroky byly dost zajímavé a ne zrovna úspěšné. Ono totiž začít podnikat nechce jen elán a talent. Potřebujete také nějaké znalosti, jak dosáhnout svého cíle. A ty mě chyběly. A zmíněná knížečka, ač se na oko tvářila, že poradí se vším, byla dobrá leda tak k té motivaci. 

A tak jsem v únoru nastoupila na brigádu a začala rozvážet letáky a dopisy pro Českou poštu. Ne, že by mě to nebavilo. Zpevnila jsem nohy a zadek, shodila pár kilo, zlepšila fyzičku a naposlouchala spoustu audio a e-knih. Nějaká ta koruna za to také byla. Jenže Jiříkovi se to líbilo v kočárku čím dál méně a přibývající teplé počasí zase nedělalo dobře mně - kardiakovi. A tak jsem čím dál více psala...


Copywriting místo foťáku

Ač jsem do té doby nedala zrcadlovku z ruky, čím více jsem fotila na zakázku, tím  méně mě to bavilo. Na uživení to nebylo a na to, abych investovala další desetitisíce do vzdělání když jsem nevěděla, zda se mi to vrátí, to jsem fakt nechtěla. A tak jsem chňapla za pačesy příležitost, která se mi naskytovala se psaním. a rozjela jsem na živnost copywriting

Tyto začátky jsem popisovala již v dřívějším článku a také jsem vám radila, jak s tím můžete začít i vy. Moje rady stále platí a také stále platí, že píšu. A rovněž si stále stojím za tím, že je možné se copywritingem úspěšně živit. I já jsem byla schopna vydělat psaním pěkné peníze a to jsem na mateřské, tudíž pracuji na méně než půl úvazek. (Přepočtu - li to na hodiny běžného zaměstnance).


On - line marketing a moje pracovní svoboda

I když je psaní skvělé, moc mě baví a stále se jím živím, má i své stinné stránky. Jako podnikatel a copík na volné noze je potřeba si stále hledat klienty. Ideální řešení je najít stálé odběratele, pro které budete psát. Jenže - tito odběratelé vás pak mohou zásobovat stále dalšími a dalšími zakázkami, což je sice fajn, protože je to stálý příjem peněz, ale také starost. Co když jste nemocní? Co když chcete dovolenou? Co když chcete odcestovat třeba na měsíc dva a nechcete při tom pracovat? Nepřijdtete o takového klienta, když ho odmítnete? 
A pokud máte zákazníky, kteří to s tou pravidelností zase tak moc nepřehánějí, nikdy nevíte, kolik peněz vlastně vyděláte, zda to bude dost, abyste poplatili složenky, nevíte, zda vyděláte něco stranou dětem na nové boty, atd. Takže co vlastně s tím?

Pokud bych byla svobodná a nemusela řešit zmíněné složenky, hypošku a oblečení a boty pro děti, asi bych to neřešila. Cestovala bych a psala odkudkoli. Jenže já potřebuji vybudovat stabilní pasivní příjem, který mi zajistí přísun peněz každý měsíc. A to, co vydělám navíc, to bude takový bonus třeba na dovolenou. Jak to ale udělat?

Mým řešením se stal on-line marketing. Ač jsem si to až do té doby nepřiznala a své zaměstnání před mateřskou - práci v bance - jsem hlavně kritizovala, bylo na ní něco, co mě bavilo. Obchodování. Záměrně neříkám prodej, protože už nikdy NIKDY v životě nechci PRODÁVAT - chápej - nikdy nikomu nechci nic nutit. 

Jenže možnost budovat si vlastní e-shop, vytvořit si stabilní finanční i pracovní zázemí, svůj tým lidí a být zaštítěna takovou značkou, na kterou se mohu spolehnout, to mi chybělo. A právě to jsem našla v on-line marketingu. 

Tahle příležitost si mě našla úplně sama. Náhodou, jsem dostala nabídku a přišla ve chvíli, kdy prostě bodla. Ne finančně. Ale v rámci seberealizace. A já se pustila do budování toho, čemu můžu konečně říkat SEN. Nepracuji na snu někoho jiného, ale na svém vlastním. Nesháním si klienty a zákazníky, pro které bych mohla psát. Buduji si vlastní e-shop, vlastní značku, něco, co mohou dokonce zdědit mé děti. 

Je to především zábava, mohu tomu věnovat tolik času, kolik chci, mé pasivní příjmy rostou, což mě baví sledovat a dává mi to chuť do další práce. Mám víc času na sebe, na rodinu a při tom můžu dělat vše, co mě baví. 

Co tedy všechno teď dělám?


1)Píšu knihy a dělám copywriting - ano, stále to pro mě představuje okamžitý příjem, kterým zaplatím něco, co nutně potřebuji nakoupit. Nemusím už shánět zakázky a zákazníky, lidé mi sami píšou, já si vybírám ty lepší zakázky a když se mi nechce, nebo nemůžu, odmítám.

2)Bloguji a buduji své weby - Blogování mě bavilo a baví pořád. Navíc jsem se dostala do fáze, kdy i mé blogy se staly částečným přísunem mých příjmů. Na Knižní kavárně jsem umožnila dalším recenzentkám získávat knížky zdarma a psát za to články a recenze, a na Bláznivé mámě píšu stále o svém životě a práci. Obojí mě baví a naplňuje. Pomáhá mi v tom i affiliate marketing.  Web e-Mateřství je sice pořád aktivní, v současné době však není čas na něm více pracovat. Neznamená to ale, že ho budu rušit. Jen ho teď nechám nějakou dobu odpočívat. Není to nic neobvyklého. Lidé, kteří se živí weby a affiliate marketingem to tak dělají běžně. 

3)On-line marketing a budování vlastního e-shopu: Poslední a v tuto chvíli pro mě nejdůležitější aktivitou je již několikrát zmíněný on-line marketing. Zjistila jsem totiž, že mě přivedl nejen k možnosti vybudovat si pasivní příjem, ale také se seberealizovat a pomáhat desítkám dalších lidí budovat si svůj vlastní bussines

Proto nyní pracuji na sobě, na tom, jak se stát on-line podnikatelkou s vysokými obraty a buduji si vlastní e-shop, ale i vlastní tým. Lidem ve svém týmu mohu dávat stejnou finanční svobodu, jako mám já sama. Navíc mají možnost zdarma rozjet vlastní projekt, naučit se dělat výkonný a efektivní marketing a to všechno bez počáteční investice. Tedy finanční. Ta časová ta nějaká být musí. Ale čas, který tito lidé věnují svému podnikání je jen na nich. 

O svém podnikání budu ještě psát v dalších článcích, abych vám vše více přiblížila. Ale pokud jste netrpěliví a chtěli byste vědět více, kontaktujte mě (hentiette.anna@gmail.com) a poradím vám hned. Čas jsou přece peníze. :)

Vaše Sabi :)

Více o mém podnikání se dozvíte ZDE:





Komentáře

  1. Držím palce, všechny co mám....a asi ti napíśi mail :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Super, a můžu se zeptat kde si třeba sbírala informace o marketingu jestli si třeba chodila na nějaké školení nebo přednášky, já občas čerpám z takových webech, ale marketing je běh na dlouhou trať a pořád se vyvíjí různé strategie. A tak se taky pořád tak nějak vzdelavm.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)