Fotokniha jako dárek a moje nová závislost


Vyvolávat, či nevyvolávat? To je to otázka, kterou si kladu poměrně často. Fotím hodně a ráda, což už víte. Od té doby, co mám facebook a blogy, však mám čím dál větší problém s pravidelností vyvolávat nafocené fotky. Vždyť se na ně můžu kdykoli podívat v PC, že? Jenže co si budeme povídat, mít památku na naše dovolené, nejkrásnější okamžiky s dětmi, jejich narozeniny, Vánoce, atd. v papírové podobě, to žádný počítač ani mobil nenahradí. A tak každoročně řeším, co s tím.


Fotky, nebo fotokniha?

Musím se přiznat, že ač jsem knihomol, fotoknihám jsem se hodně dlouho bránila. Vážně nechápu proč. Kdysi dávno, ještě jako holka jsem si strašně ráda lepila fotky do albumů, kreslila si kolem toho obrázky, lepila si vstupenky, atd. Jenže, když si teď vyvolám najednou 200 fotek, nezbývá už čas si s tím hrát. A jsem ráda, že je vůbec do nějakého albumu nastrkám. 

V loňském roce jsem měla dvě poukázky na výrobu fotoknihy. Nejprve jsem brblala, že když už je mám, měla bych je tedy udělat, aby poukázky nepropadly. Dohromady to totiž bylo 1600.- a to by byla fakt škoda nevyužít. A tak jsem zjistila, že přes počáteční obtíže mě tvorba fotoknihy vlastně děsně baví. Je to dost podobné, jako můj dřívější amatérský scrapbooking s domácími fotoalby, ale vypadá to profesionálně a když výrobek dorazí domů, mám už hotovo a mohu se kochat. A narozdíl od fotoalba, se mi fotokniha mnohem lépe vejde do knihovny a nezabírá místo. 

Fotokniha jako dárek

Jednu z hotových fotoknih jsem si nechala, protože jsem do ní "našlapala" fotky z našich výletů téměř za celý rok, ale druhou jsem dala jako dárek. A musím se přiznat, že jsem hodně váhala, zda si tu první vážně nechám, protože i druhá babička by ji jistě ocenila. 

Když jsem tvořila fotoknihu pro mojí mamku pod stromeček, shrnula jsem tam nejlepší společné okamžiky s mými dětmi. A je fakt super, že k fotkám, které nám připomínaly některé vtipné scénky, jsem mohla doplnit i Nelčiny "hlášky", kterým jsme se zasmály. 

Prostě fotokniha se stala o Vánocích TOP dárkem a hodlám v tom pokračovat. Babičky totiž letos budou mít významná jubilea, ale samozřejmě i "obyčejné" narozeniny a co pořád vymýšlet. :) Fotokniha potěší více, než nějaká vůně, kabelka a podobně. To si přece jen raději vyberou samy.

Co mi vyhovuje na tvorbě fotoknihy

Mám ráda, že moji kreativitu podporují i šablony, rámečky a barevná pozadí. U fotoknihy si totiž můžete vybrat formát, styl, atd. Dnes lituji, že jsem tomuto kouzlu nepodlehla už dříve a fotky dětí od narození mám ve fotoalbech. Protože šablony pro téma "miminko", "rodina", "dovolená" i další, jsou prostě skvělé. A pokud nemáte tolik kreativity v sobě, pomohou vám fotoknihu dotvořit. Zvládne to každý. :)


Jakou značku fotoknih preferuji? 

Už jsem vyzkoušela více výrobců pro tvorbu fotoknih, a jelikož mě v předchozích letech jejich tvorba příliš nenadchla, je asi jasné, že to nebudou ti nejlepší, které vám doporučím. U výrobce, od kterého jsem měla zmíněné poukázky mi zase nevyhovovalo stahování jejich programu do PC a pomalé nabíhání. Navíc cena byla podle mě přemrštěná. 

Před Vánoci jsem fotila jednu ze svých klientek s dětmi a mezi řečí se mi zmínila, že ona tiskne u Empikfoto. A když už o tom byla řeč, přinesla mi ukázat některé jejich fotoknihy. Už když jsem je prohlížela, líbily se mi. A když jsem se pak podívala na jejich ceny na stránkách, byla jsem nadšená. Oproti předchozím výrobcům mají ceny třetinové a kvalita je srovnatelná, v barvách a tisku dokonce lepší. 


A proč vám tento článek píšu právě teď? 

Protože jsem koukala, kde si vytisknu fotoknihu se snímky s dětmi za loňský rok a Vánoce, a zjistila jsem, že Empikfoto má nyní akci na můj oblíbený formát  A4 na výšku (jiný nedělám, nevešel by se mi pak do knihovny). Nyní stojí základní fotokniha 191.- místo původní ceny 639.- 
Takže pokud se chystáte na fotoknihu třeba z dovolené za loňský rok, šupky dupky na Empikfoto a tvořte. :)

Vaše Sabi :) 

Komentáře

  1. Dělám nám domů fotoknihy let místo tištěných fotek už nekolik a nemůžu si to vynachválit. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také začnu. Já právě váhala hlavně kvůli ceně, ale teď když vím, že dát 800.- za základ je pitomost, tak je začnu dělat také. :)

      Vymazat
  2. Teda ta sleva je až neskutečná! Fotoknihy jsou úžasné, taktéž jsme je několikrát darovali jako dárek a musím říct, že gratulanti přinesli první, poslední, ale fotokniha měla úplně největší úspěch! Všichni přítomní zavzpomínali, bylo to opravdu fajn :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No přesně. Já se jim pořád bránila, ale po loňských zkušenostech už jdu jedině do fotoknih. :)

      Vymazat
  3. Tyto slevy nabízí každou chvíli někdo jiný chce to jenom sledovat a naučit se jejich program. My jsme střídali dva výrobce a máme doma už přes 20 fotoknih jen A4 pevná vazba a kolem 50ti stran. Jako dárek už to taky není moc novinka. Dělala jsem ji mamince k 60tinám, spolupracovnici k odchodu do důchodu. Když se dcera vdala, tak jsem dělala fotoknihy pro všechny babičky dokonce i ze strany ženicha. Nikdy jsem neplatila 600Kč vždy se dalo vychytat slevu 200Kč. A to jsem jen amatérka , na různé dárky se použijí i skenované staré fotky....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, Danuško. Tenhle nápad mám na jeden dárek i já. Ale víc psát nemůžu. :D

      Vymazat
  4. Také jsem podlehla kouzlu fotoknihy. První byla synova svatba, dělala jsem ji v roce 2011.
    Na vánoce dělám pro vnoučata. Nejnáročnější byla kniha, kterou jsem letos dělala pro sestru k 70. narozeninám.
    Skoro všechny knihy jsem dělala pře Bontia.cz. Vždy je dělám při akci, aby byly levnější, ale ceny v Empik foto mě fascinovaly. Díky za tip.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)