Adventní trhy v Českých Budějovicích a ukradená kabelka


Jak už jsem zmínila v několika článcích, miluji vánoční atmosféru. A strašně ráda se courám a kochám na vánočních trzích. Jednou jsem byla ve Vídni a bylo to nádherné. Bohužel od té doby se mi vůbec nedaří na nějaké zavítat. Až letos.



Letos už jsem si dala za úkol urvat se z toho předvánočního a pracovního shonu a vyčistit si hlavu nad dobrým punčem či svařákem. Vídeň sice nevyšla, bylo by to moc komplikované s hlídáním, ale včera jsme vyrazily s Nelinkou aspoň do Českých Budějovic a zítra mě čeká Praha s kamarádkou -  blogerkou Šárkou.

Budějovice jsem si chtěla maximálně užít. A také jsem si přála, aby si je užila Nelinka i babička, která za námi přijela z Nýřan. A bylo by to skvělé, nebýt hnusné lidské povahy.

Ráno začalo slibně. Jiřík byl u babičky a my jsme vyrazily autobusem do Českých Budějovic. Nelinka dřív autobusem jezdila hodně a ráda a teď, co řídím konečně sama auto, jí autobus dost chybí. Tak jsem jí splnila přání a projela se zase autobusem. Navíc za babi Květou, kterou zbožňuje.
V Mercury centru jsme si daly dortík, kávu a horký džus, pokoupily nějaké dárky a pak mi Nelča zapózovala u vánočních dekorací. A už bylo deset hodin a šly jsme naproti babi na vlak.






Společně jsme pak vyrazily Lannovkou na náměstí, kde Nelu zajímaly hlavně balónky a kolotoč. Na tom jela dokonce čtyřikrát. Potkali jsme se tam totiž i s tetou Blankou, strejdou Bohoušem a jejich Ellou, za nimiž jezdíme na chalupu. Takže dostat Nelču po dvou jízdách z kolotoče bylo nemožné.
Nakonec se to podařilo. S babičkou si zazvonila na zvoneček, vyfotila se pod stromem a už se šlo do McDonalda na oběd. Byly jsme pěkně promrzlé, i když jsme s babi stihly i jeden rychlý punč. Jenže v Mekáči nás čekala pěkně nepříjemná záležitost.










Usadila jsem Nelu s babičkou u volného stolku v dětském koutku, načež Nela hned lezla na průlezku. Já šla koupit jídlo. A po návratu? Babi, která to tam nezná absolutně nechápala, proč si Nela zouvá boty a svléká mikinu i venkovní kalhoty. Věnovala se jí, a kabelku nechala pověšenou přes židli, přes kterou přehodila kabát. Mimochodem-vedle té židle celou dobu stála!

V tom se od posledního stolku zvedla divná holka a procházela ven. Vrazila do kabátu který spadl a zatímco se jí babi omlouvala, rychle zmizela. Já přišla s jídlem a babi hledala kabelku. Ta potvora ji prostě sebrala a zdrhla. Sice jsme to nahlásily na policii, ale velké naděje si nedělám. Mimochodem, policie vyhodnotila škodu na 2500.-, zatímco jen nové ve brýle na blízko stojí 3000.-.

Tento zážitek nám zkazil celý den. Kdybych tu mrchu dostala do rukou, asi jí zakroutím krkem. Já si vůbec nevybavuji, jak vypadala, ale podle svědků prý měla černou bundu, černou čepici a růžovou bambuli. Pokud toto náhodou čte maminka, která nám pomohla s identifikaci zlodějky, ještě jednou bych jí touto cestou ráda poděkovala.

Hlídejte si tašky a kabelky. I v dětských koutcích. Zloději jsou vážně vynalézaví.

Vaše Sabi!

A ještě zbytek fotografií z té lepší části dne:
















Komentáře