Využijte léčivou sílu ovoce a zeleniny a žijte zdravě - poradí vám mystický léčitel Anthony William


Dnešní doba je plná rozporů. Z jedné strany na nás útočí média s informacemi, jak špatně žijeme, nezdravě jíme, podléháme jedné civilizační chorobě za druhou, a z druhé strany zase útočí hordy nadšenců pro zdravý životní styl. Cíl mají všichni společný - zlepšení naší životní situace a delší, spokojenější život bez nemocí a stresu.

Od výše uvedených problémů se samozřejmě nelze odpoutat najednou. Někteří jednají na základě svých vzdělání a doslova nám nutí jíst a vařit bez cukru, bez lepku, paleo stravu a podobně. Jiní na to jdou od lesa a ukazují nám, jak strava a nový životní styl pomohl jim. Nebudu vám tady dnes psát, čemu věřím já a doporučovat nějaké stravovací návyky. Jsem totiž toho názoru, že vše se má užívat s mírou. Proto jím celkem zdravě, ale čas od času se nebráním nějakému tomu hříchu v podobě tataráku, většího množství skleniček vína, čokolády a podobně. Jestli však něco v mém jídelníčku rozhodně vede, je to ovoce a zelenina (a moje děti to milují také). A právě proto, že je jím pořád, zajímalo mě, jaké vlastnosti tyto potraviny mají a co všechno se z nich dá vlastně využít.


Kniha Léčivá síla ovoce a zeleniny je napsána mystickým léčitelem Anthony Williamem. Většinu svých rad směřuje přímo od srdce, protože sám je získává, jak píše, od Ducha. Tato knížka obsahuje nejen poměrně hutný úvod, kde autor popisuje, jak naše stravování ovlivňuje současná doba, kde děláme chyby, co je to detoxikace a jak působí, atd. Především však lidským a srdečným způsobem představí, co je to tzv. Svatá čtveřice (ve stručnosti - ovoce, zelenina, bylinky a koření, a potraviny z volné přírody), a jak ji využívat.

Pak už následují čtyři části rozdělené právě podle "svaté čtveřice", ve kterých autor představuje jednotlivé potraviny a u nich nás učí jaké mají vlastnosti, kdy bychom je měli zařadit do jídelníčku a proč, jaká je jejich emoční a duchovní rovina a nechybí tipy, jak využít každou z potravin co nejlépe, aby se naše zdraví zlepšilo. U každé potraviny pak najdete recept na chutný pokrm.


Léčivá síla ovoce a zeleniny není jen obyčejná kuchařka. Je to kniha, která vám otevře oči a naučí vás, jak co nejlépe využívat zeleninu, ovoce a jiné zdraví prospěšné potraviny. Naučíte se, jak předcházet nachlazení a chřipce, ale i různým civilizačním chorobám, včetně stresu. Pokud tedy chcete zdravé potraviny poznat hlouběji a naučit se, jak je nejlépe využívat, rozhodně knížku Anthonyho Williama doporučuji.


Ukázka z knihy:

Jablko je staré ovoce, které nás vrací ke zdroji. Je to také jedna z prvních potravin, která nám poskytovala útěchu, a proto nás jablka spojují s naší vnitřní svatyní. Jsou ideální, když se cítíte deprimováni, odcizeni, slabí, nemocní, zbyteční, neschopní. Pokud si někdy připadáte zneužívaní, jablka vám pomůžou nabrat nový směr.

Jablka otevírají část vašeho já a mění energii uvnitř vás a kolem vás, abyste si do života přitahovali radost a naději. Dokážou vám vrátit vitalitu, pozvednout vás, rozjasnit ducha a dodat energii. Důvodem je to, že tisíce let se jablka skladovala, aby nám pomohla přežít zimní měsíce. Toto ovoce je paprsek naděje na světlou budoucnost. Je vtisknutý v těle, a když se vnější svět zdá být bezútěšný, jablko nás dokáže znovu spojit se životem, znovuzrozením, slunečním světlem a létem.

Krásné, že? Zaujal vás text? Pak si objednejte knížku Léčivá síla ovoce a zeleniny na stránkách nakladatelství Metafora. A já si jdu nakrájet jablko. :)

Vaše Sabi!




Komentáře