Nastává podzim, čas (nejen) na podzimní dekorace


Také tak milujete podzim? Já jsem podzimní člověk. Miluji babí léto a ty barvy všude kolem. Co nemusím, je vítr, déšť a zima. Ale pokud mám možnost toto počasí trávit doma, zachumlaná pod dekou, s knížkou, čajem a zapálenou svíčkou, tak si dám líbit klidně i to.



K podzimu patří samozřejmě dýně, vřes a dekorace z nich. Já jsem letos zase trochu obnovila skalku, naaranžovala malé barevné dýně do velkého koše, ve kterém jsem před třiceti lety spala já, a ještě vloni Jiřík. Teď už svému původnímu účelu dosloužil a bylo třeba určit mu novou roli.

Podzim jsem pozvala i do naší předsíně a částečně do kuchyně, protože když jsem byla nedávno v Kik, neodolala jsem a koupila si nějaká ta udělátka na podzimní dekorace. A aby toho nebylo náhodou málo, dostala jsem nádhernou nadílku od tety Blanky k narozeninám. Nadělala mi několik krásných věnců (moje mamka když to viděla, tak prohlásila, že je to jak na kremaci :p), ale já z nich mám velikou radost. Hned jsem jim našla své místečko, stejně jako květinkám a klícce, po které jsem toužila už nějakou dobu a nikdo mi ji nikdy nekoupil. A znáte to, já si radši koupím knížku...

Teta Blanka i strejda Bohouš mi udělali ohromnou radost. A nesmím zapomenout také na babi Květu, která mi k narozeninám dokoupila ježuru ve slaměné "klícce". Tohle je sice úplně mimo můj vkus, ale Nela ho miluje a pokaždé když jde okolo, tak ho musí pohladit. Tak jsem mu našla místo v předsíni. Co bych pro ni neudělala. :)



Tahle lucernička už má svoje lepší roky za sebou... Přesto jí to na vrbě docela sluší.


 Skalka dostala zase trochu jinou podobu. Prostříhala jsem tu příšernou vysokou nezničitelnou trávu, zastřihla levanduli a přichystala ji na zimu. A do manželových vysloužilých pracovních bot jsem zasadila nový netřesk. Je to celkem odolná rostlina, tak snad to vydrží. :D




A tady už je ta úžasná nadílka od tety Blanky. Myslím, že není třeba dalších slov. Kochejte se. :)


Tahle bedýnka je zatím uložená v pracovně, ale i ona dostane své místo a svůj "úkol". :)









A pojďme domů. Nejprve zmiňovaná předsíň...




A nakonec dekorace v kuchyni a vlastně v celém bytě. :)








Nelinka také dostala od tety svůj věneček. Původně jsem měla na dveřích do dětského pokojíku pověšený ten zelený, ale ona trvala na tom, že tam musí mít ten svůj. Tak ho tam má. :)




A to je k prozatím vše, přátelé. Jak se znám, tak v průběhu podzimu ještě něco určitě přibude. A mám pro vás schováno i pár inspiračních obrázků, takže s podzimními dekoracemi rozhodně nekončím. :)

Vaše Sabi :)










Komentáře

  1. Krása Sabi :) Kvůli barvám a babímu létu podzim akceptuju a mám ho vlastně už docela ráda. Nemám ráda plískanice a sychravé počasí. Ale podzimní dekorace mají něco do sebe... hodně do sebe :) Užívejte podzimních dnů ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Podzim miluji se vším všudy. Ať si prší a je sychravo, já železo pod deku s knížkou a je mi krásně. To máme my, knihomolky, všechny stejné :-)
    Sabi, ten věnec šedofialkový je dokonalý. Moc krásné fotky.

    OdpovědětVymazat
  3. Ty hortenziové věnce jsou dokonalé! <3 já mám v truhlících akorát vřes a i ten mi zachází :/, budu muset zauvažovat o jiných rostlinkách.

    Káča
    http://kacahanova.cz

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)