Kupujeme dětskou autosedačku - Víte, jak ji správně vybrat?


Dětská autosedačka, to je pro nás téměř věčné téma. Od chvíle, kdy obě děti odrostly vajíčku, stále tápu, jakou autosedačku vybrat, aby byla bezpečná, dobře se přenášela z auta do auta, a její koupě nám nezruinovala účet. Pro Nelu jsem nedávno pořídila autosedačku Cybex Solution Pure a myslela jsem si, že už mám vystaráno. Že další už se kupovat nebude. Omyl! 



Autosedačka pro Nelu

Obě děti jsem nejprve vozila ve vajíčku, které bylo součástí trojkombinace hlubokého kočáru. Poté přesedly do dětské autosedačky značky Chico, která je sice fajn, ale je pouze do 16 Kg. V té nyní jezdí Jiřík.

Nela dostala zmíněnou autosedačku Cybex Solution Pure. Tahle značka mě hodně zaujala. Vyrábí totiž kvalitní a bezpečné dětské autosedačky, má zajímavé designy i barvy, několik poloh pro pohodlnou cestu, a zabezpečení na ISOFIX i bez něj.


 

13 nejlepších autosedaček pro rok 2018

S výběrem nové Jiříkovy autosedačky mi hodně pomohl článek Recenze 13 nejlepších autosedaček pro rok 2018. Naše Cybex Solution Pure sice mezi vybranými nejlepšími autosedačkami není, ale tato značka zastoupena je. Pokud tedy tápete stejně jako já a vůbec nevíte, kde začít s výběrem, doporučuji tento článek pročíst.

Na co si dát pozor při výběru dětské autosedačky?

  • hlavní je výška, váha a věk dítěte
  • autosedačka by měla tvarem i technickým provedením pasovat do vašeho auta
  • zjistěte, zda má vaše auto úchyty na ISOFIX, nebo zda je potřeba vybrat autosedačku bez něj
  • zjistěte si, z jakého materiálu je autosedačka vyrobena
  • chtějte snímatelný potah, který se dá vyprat
  • zjistěte, zda je materiál potahu prodyšný a vaše dítě se při delších cestách nezpotí
  • pokud budete jezdit delší trasy, myslete na polohovatelnost sedačky při spánku dítěte
  • myslete také na to, že větší děti mají tendenci se vyvlékat za jízdy z popruhů - kupte takovou autosedačku, která jim to neumožní
  • pokud budete často autosedačku z auta vyndávat a naopak, zjistěte si také její váhu

Jakou autosedačku jsem vybrala pro Jiříka? 

Jak jsem psala již výše, nehodlám experimentovat s jinou značkou. Cybex mi vyhovuje a Nele také. Věřím, že bude dostatečně pohodlná i pro Jiříka. Ovšem nyní už mám zase o trochu více informací a zkušeností s výběrem, a proto dám na hodnocení uživatelů a koupím autosedačku Cybex Solution M-Fix. Splňuje totiž všechny výše uvedené požadavky, a navíc je bezpečná pro auta s ISOFIXEM i bez něj. Můj starý Peugeot 207 tímto bezpečnostním zařízením bohužel nedisponuje, a proto mám výběr složitější.



Jakou autosedačku jste pro své děti pořídili vy? Máte zkušenost s Cybexem, nebo byste mi doporučili jinou značku?


Napište mi do komentáře. Ráda si ještě před samotnou koupí nechám poradit. J

Komentáře

  1. Ahoj, jestli stále nemáš vybráno, tak pro inspiraci koukni ještě na https://www.equiplo.cz/detske-autosedacky/ kde je taky něco k výběru a srovnání.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)