Tvoření: Letní věnec s knihou Věnce a přírodní dekorace


Pokud patříte k tvořivým duším a rády vyrábíte věnce a jiné dekorace z květin, měly byste nyní zpozornět. Nakladatelství Metafora vydalo novou knihu Věnce a přírodní dekorace, kde je plno krásných tipů na květinové vazby. Vyrábět můžete z čerstvých květů i usušených a to nejen věnce, ale i různá zajímavá aranžmá, která rozhodně zaujmou.


Musím se přiznat, že jsem své vchodové dveře dosti zanedbávala. Vloni na jaře jsem udělala velikonoční věnec který tam zůstal až do podzimu. Podzimní jsem rovnou koupila, protože na něj nebyl čas a na Vánoce jsem ho vyměnila za dekoraci vyráběnou již před rokem. Po skončení svátků jsem pověsila zpátky ten podzimní a tato dekorace s jablky a barevným listím nám visela na dveřích až do nedávna. Ostuda, co?

Když jsem byla před pár týdny na chalupě u manželovy tety (článek o tom si přečtete brzy), využila jsem bující přírody všude kolem a natrhala nějaké polní kvítí a trávy, abych mohla udělat nový, letní věnec. Nějakou představu jsem měla, ovšem scházela mi větší inspirace. A tehdy vyšla v Metafoře kniha Věnce a přírodní dekorace. Hned jsem toho využila a knihu objednala.

Udělala jsem dobře, protože je opravdu velmi inspirativní. Najdete v ní nápady na bohaté květinové věnce, ale jednoduché věnečky, kde zpod kvítí a trav vykukuje základ z větviček, aranžovacích kol a pod. Hodně mě zaujala květinová stěna ze sušených bylin a také úchvatná závěsná květinová koule. Chystám se vyrobit podle této knihy závěsný věnec nad stůl, který mě přímo okouzlil a po kterém háček nad naším jídelním stolem doslova volá. 

Proč mi tato knížka maximálně vyhovuje a proč vám ji doporučuji?

Protože obsahuje zajímavé nápady, má nádherné fotografie, postupy jsou jednoduché a stručné, a může podle nich tvořit i začátečník. Ale hlavně - suroviny, se kterými autorka pracuje, stojí miminum peněz a najdete je všude na polích, lukách či v lesích. Ti aktivnější z vás si je možná pěstují i na vlastní zahradě. 

Věnce a přírodní dekorace je po dlouhé době kniha, která se vrací k čistě venkovskému stylu. Tyto dekorace se budou dobře vyjímat v chalupách, chatách, kuchyních v selském stylu, ale i v moderních interiérech s minimem nábytku, kde se stanou dominantou celého pokoje či bytu.

Pokud byste si tuto knihu chtěli pořídit, doporučuji přímo stránky nakladatelství Metafora. Třeba tam objevíte i další tvořivé knihy plné zajímavých nápadů, které využijete. :) 

A jak dopadl můj věnec na vchodové dveře? Na to se mrkněte na fotkách níže. :)

Vaše Sabi :)






Komentáře

  1. Tak ten je nádherný! Máš na to naozaj talent! ଘ(੭ˊᵕˋ)੭*

    Blog de la Licorne

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. :) Úplně se červenám. Není vůbec dokonalý. Trochu vypelichaný. Měla jsem málo materiálu. Příště musím nasbírat víc. :)

      Vymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)