Tři tipy jak si usnadnit porod


Blíží se váš porod? S očekáváním hledíte na své bříško, ale bojíte se, jak tuto těžkou zkoušku zvládnete? Nejraději byste usnuly a probudily se, až bude po všem? To byste přišly o nejkrásnější okamžiky, které vám život může dát! Při porodu si mnohá z nás sáhne až na úplné dno. Na bolest, která vás čeká, se připravit nemůžete. Můžete však udělat něco proto, aby byl váš porod snadnější a rychlejší, a vaše poporodní zranění minimální.

Moje zkušenosti s porodem

Svého prvního porodu jsem se bála. Nevěděla jsem, co mě čeká, jak budu reagovat na bolest a různé změny, které bude mé tělo prožívat. Přemýšlela jsem, zda budu bolestí křičet, nebo všechno prodýchám. Bála jsem se nástřihu hráze jako čert kříže. 

Někdo se před svým strachem ukrývá a dělá, že prostě neexistuje. Nechce nic vědět, jen všechno rychle přežít. Já se strachem bojuji. Bojuji tak, že zjišťuji všechny dostupné informace, abych mohla problémům čelit. A tak jsem i před porodem zjišťovala, jak si ho co nejlépe usnadnit. 

Tři tipy, které mi hodně pomohly, vám teď prozradím.

Čaj z listů maliníku

Maliník je označován jako ženská bylina. Jeho plody všichni znají a milují. Maliník je však velmi prospěšný i svými listy. Jejich odvar působí příznivě na ženské orgány, upravuje menstruaci a harmonizuje ženské tělo.

Maliník vám pomůže zmírnit křeče při menstruaci, příznivě působí na plodnost a v období před porodem pomáhá uvolnit tělo. Stimuluje pohyby hladkého svalstva a tak vám urychlí porod. Prospěšné je pít odvar z jeho listů i po porodu, kdy pomáhá při stahování dělohy.

Já jsem začala pít odvaz z listů maliníku šest týdnů před porodem, aby se mé tělo krásně uvolnilo a bylo poddajné, až se miminko rozhodne přijít na svět. 

Lněné semínko

I lněné semínko má plno pozitivních účinků na lidské tělo a to nejen v těhotenství. Můžete ho užívat po celou dobu vaší gravidity, protože vám pomůže snáze se vyprazdňovat. To je problém v těhotenství dost častý.

Několik týdnů před porodem se doporučuje konzumace lněného semínka kvůli zvlhčení porodních cest. Před konzumací je potřeba semínka rozdrtit, přelít horkou vodou a nechat deset minut vyluhovat. Semínko vypustí sliz, který podporuje tvorbu hlenu v porodních cestách. Miminko tak na své cestě na svět pěkně klouže.

Konzumovat ho můžete jako čaj, nebo přebytečnou vodu slijte a sliz se semínky snězte lžičkou. Já si ho občas přidávala i do jogurtu, což bylo moc dobré. Semínko nemá žádnou chuť, takže se nemusíte bát, že vám nebude chutnat.


Zázrak jménem Aniball

A to nejlepší nakonec! Aniball je velmi diskutovaná porodní pomůcka. Některé ženy tvrdí, že zbytečně roztáhne svalstvo a to se pak nestáhne zpět, jiné si ho nemohou vynachválit. Víte, jaký je v těchto dvou skupinách rozdíl? Ty první o Aniballu pouze četly, nebo slyšely. Ty druhé - spokojené - ho vyzkoušely v praxi! Já patřím mezi ně.

Co je to aniball?
Jedná se o porodní pomůcku skládající se z balonku, který se zavede do vagíny a postupně nafukuje tak, jak to vaše tělo a pocity dovolují. Čím více se blíží porod a porodní cesty se uvolňují, tím více se vaše tělo přizpůsobuje tomuto balonku. Těhotná žena se na něm naučí, jak vypudit z těla plod, uvolní si porodní cesty, a hráz se stane pružnou a poddajnou.

Aniball vám pomůže připravit se na porod fyzicky i psychicky. Mně velmi pomohlo, že jsem si mohla před porodem vyzkoušet, jaké to bude mít v porodních cestách hlavičku miminka. Ujistila jsem se, že mé tělo se uvolnilo a hráz je natolik pružná, aby při porodu nepraskla. Přestala jsem se bát nástřihu a celkově jsem byla více v pohodě. 

A po porodu? žádné "vytahané" svalstvo se nekonalo. Vše se krásně vrátilo do normálu. Já jsem se při porodu vyhnula potrhání vnitřních porodních cest, nástřihu hráze a porod byl rychlejší a snadnější. 

Na Aniball se dívají příznivě i porodníci. Když řeknete, že jste cvičila s Aniballem, automaticky předpokládají, že se nebude konat nástřih hráze a že ji jen pohlídají, aby se nepotrhala.

Chcete také snadný porod? Přestaňte se bát a udělejte první krok. 
Nakupte maliník, lněné semínko a hlavně Aniball. Za nejlepší cenu ho seženete ZDE.

Komentáře

  1. Ďakujem za zaujímavý tip :-)
    Prajem všetko dobré,
    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já děkuji za komentář. Přeji hlavně Vám, aby všechno šlo hladce a cítila jste se skvěle. Máma v pohodě - dítě v pohodě. :)

      Vymazat
  2. Sabi, děkuju za skvělý článek. Pamatovala jsem si, že tu máš skvělé rady a všechny jsem dnes pečlivě pročetla. :) Maliník objednaný, na Aniball se zeptám mojí gyn.když jsem na rizikovém, a poté objednám taky a lněné semínko snídám na kaši, takže zkusím i tvojí verzi. :-) Kočárek máme předvybraný Moon, ten jsem koukala, že je na třetím místě r. 2019, tak to jsem ráda, jen ho ještě vyzkoušet ve skutečnosti, snad se to brzy všechno uklidní a budu moct do krámu beze strachu. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)