Mám krátké vlasy - jaké mohu nosit maxi šaty?



Když jsem před pár týdny přidávala článek Extra tip: Šaty s egyptskou kočkou, zmínila jsem se, jak miluji maxi šaty. Splývavé látky, bohaté sukně až na paty a pestrobarevné látky, mě na těchto šatech baví nejvíce. Bohužel jako krátkovláska mám tu smůlu, že ne všechny šaty v tomto stylu mi sedí. Mohou vůbec ženy s krátkými vlasy nosit maxi šaty? Jaké vybrat, aby jim seděly a cítily se v nich dobře?
Krátké vlasy jsou spojené vždy spíše se sportovním stylem. Kdo mě sleduje delší dobu, tak už ví, že se moc konvenčními módními směry neřídím. Ráda nosím věci pohodlné a takové, které mě prostě chytí za srdce. Přesto dávám pozor, aby mi ladily ke krátkému účesu i přes to, že nejsem sportovní typ.

Na co tedy vsázím? Především na ležérnost.

Každý rok si nějaké nové maxi šaty koupím. Letos mi v šatníku přibyly jen ty černé z výše zmíněného článku, které neměly tu správnou délku. A protože teď často trávím večery v oddechovém módu a relaxuji vybíráním nějakých nových šatů, které mi dokonale sednou, podělím se s vámi o svůj výběr.

Elegantní maxi šaty na pláž i do města


První, které mi padly do oka, a které by měly sedět i krátkovláskám, jsou dlouhé šaty LASCANA s potiskem. Objevila jsem je na e-shopu Otto a jejich cena je podle mě velmi příznivá. Tyto šaty mě očarovaly elegancí, lehkým splývavým materiálem a jednoduchým stylem. Navíc s páskem působí nesmírně šik.


Značka Lascana vsází jednoznačně na eleganci. Uchvátily mě i její další dlouhé šaty, černé, bez ramínek, pouze se zajímavým cik-cak vzorem v pase. Opět kousek, který bude rozhodně slušet i majitelkám krátkých vlasů.


Další dvoje šaty jsou značky Saint Oliver a oba kousky jsou v modré barvě. Modrou mám velmi ráda, ale tyto šaty mě okouzlily hlavně zajímavým střihem. První mají volná záda, kde látka z přední části krásně splývá. Na těle je drží tkanička uvázaná za krkem, a daly by se klidně využít i na plážový večírek, či romantickou večeři ve dvou! Pokud jedete k moři a plánujete společné večery plné lásky a romantiky, jděte do nich. Navíc cena 699 Kč je více než krásná!



Další jsou pak trochu praktičtější, přesto nepostrádají velkou dávku elegance. Jsou označeny jako plážové šaty, a kromě tmavě modré, jsou dostupné i v černé barvě. Opět mají velmi zajímavě řešený výstřih a kolem průramků geometrické zdobení. A nenechte se zmást. I když mají modelky na fotografiích dlouhé vlasy, ke krátkým vlasům budou dokonalé.

Maxi šaty na vlně romantiky



Abych nevybírala jen samou eleganci, pojďme se podívat na trochu romantiky. Na Zoot mě zaujaly bílé květované maxi šaty na ramínka značky Broadway Fidelia. Květinový vzorek je velmi střízlivý a jemný, a i když nesnáším volány, u těchto šatů mi nevadí. Možná je to tím, že na první pohled téměř není vidět (pokud ho hledáte, najdete ho v pase), a vypadá velmi vkusně.


Dlouhé černé maxi šaty VEROMODA Kay s drobnými květy jsou už trochu více rozevláté, a jejich zvonová sukně připomíná boho a hippie styl.  Váhám, zda mi ke krátkým vlasům budou sedět, ale moc se mi líbí. Co myslíte?

Etno styl


Poslední e-shop, kam se často chodím v poslední době dívat na oděvy, je Thao.cz. V minulém módním článku "Nakup a pomáhej" jste si mohli přečíst o našem nákupu jejich skvělých kalhot. Nákup v tomto obchodu mě přesvědčil, že za poměrně nízkou částku dostanu kvalitní a praktické oblečení, které je navíc opravdu velmi pohodlné. Pravda, tento styl nemusí sedět každému a jejich maxi šaty budou slušet více ženám a dívkám s dlouhými vlasy, přesto vám sem dvě inspirace přidám.

Jak se vám můj výběr líbí? 
Máte některé z těchto šatů, nebo se je chystáte pořídit? 
Které byste doporučili přímo mně?

Vaše Sabi :)

Komentáře

  1. Moc se mi líbí ty romantické dlouhé šaty :) A myslím si, že nějakým prodyšným černým kouskem žádná z nás nic nezkazí :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)