Jak zabavit děti na vlastní zahradě? Pořiďte jim zahradní domek


Máte velkou zahradu? Těšili jste se, jak si ji budou vaše děti užívat, ale ony tráví raději čas doma u televize? Měli jsme podobný problém. Dokud jsme nepořídili pro Nelu zahradní domek, ve kterém by si mohla hrát. Vůbec jsme nepočítali, že bude mít úspěch i u Jiříka. Kupodivu si v domečku hrál zpočátku více než Nelča. Teď už je to vyrovnané. A občas mohu přijít i na návštěvu. A vás dnes vezmu s sebou. J

Přiznám se, že já příliš na zahradní atrakce pro děti nejsem. Já jsem specialista na relaxační místa, posezení a houpačky, kde se dá v klidu číst. Ale můj manžel každou chvíli objeví něco, co dětem pořídit. Už jsme tu měli několik druhů bazénů, vlastníme dvě malé dětské klouzačky, a dokonce jsme měli i skákací hrad! Bohužel nafukovací hračky nemají právě velkou životnost. Ve chvíli, kdy na ně praží slunce, povolí ve sváru, zdeformují se, nebo rovnou prasknou. Pak ale přišel s nápadem plastového domečku. A to nadchlo i mě. Jenže...


…u sousedů mají nesmírně šikovného tatínka, který pro své kluky vyrobil nádherný dřevěný dětský domeček. Samozřejmě, že jsem takový nutně potřebovala pro své děti také! Nikoli plastový, ale dřevěný!

A tak jsme začali shánět. Překvapilo nás, jaké krásné domečky jsou dnes k sehnání. Takže pokud zrovna nemáte doma řemeslníka, který ho dokáže vyrobit sám, nezoufejte. Na trhu je dnes opravdu spoustu možností, jak splnit toto přání pro sebe i pro děti.


Naprosto luxusní domky vyrábí firma Domky Herold, která pro nás byla nakonec favoritem. Najdete u nich zahradní domky české výroby, můžete do nich rovnou pořídit i dětský nábytek, ale i mnoho dalšího zboží. Já si tam vyhlédla i krásnou pergolu, a manžel domek na nářadí. Dětský domeček, jsem samozřejmě vybrala podobný, jako měli naši sousedi, tedy dřevěný, s verandou a okénky s okenicemi. Když už jsme měli objednávku v koši, překvapil nás soused s tím, že už si tím jejich kluci nehrají, a že nám ho rád vypůjčí.





A tak se domeček stěhoval z jedné zahrady na druhou. Pravda, už má své roky za sebou, takže se tu a tam objeví nějaký zádrhel, ale děti si v něm hrají pořád a rády. A manžel už vymýšlí nové atrakce, které by dětem pořídil. Já s ním výjimečně souhlasím, a tak po večerech hledáme skluzavky a dětská hřiště, abychom jim pod stromeček udělali pořádné překvapení. Chceme kromě skluzavky i houpačku, různé prolézačky a sítě ke šplhání.

Občas si říkám, jestli nám ta zahrada vůbec bude na všechno stačit. Ale na druhou stranu, dětskéhřiště pro zdravý pohyb je naprosto ideální řešení. A když je na něj prostor, proč ho nemít. Nemusím pak chodit s dětmi na hřiště u paneláků, můžu si v klidu pracovat, dohlížet na ně a nechat je, ať se vyřádí samy.

Pokud tedy hledáte ideální řešení, jak zabavit děti na vlastní zahradě, rozhodně jim pořiďte zahradní domek! :)


A jak se u nás v domečku bydlí? Pojďte se mrknout! :)







Komentáře

  1. Ten je super. :) Bratranec se sestřenkou ho mají také a jsou v něm neustále. AŽ budu mít děti budu ho chtít taky!

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně! Pro děti fakt skvělé. Škoda, že jako holka jsem takový neměla. :)

      Vymazat
  2. Dobrý den, krásně vymyšleno - určitě se něčím nechám inspirovat, abych tomu našemu raubíři ještě více zpříjemnila hraní na zahradě. Líbí se mi houpačky / houpací sítě. My teda prozatím zvolili jen jednoduché pískoviště s krytím a také průlezku pro nejmenší, která má i klouzačku, takové kreativní 2v1. Pro inspiraci posílám odkaz, odkud jsme objednávali ( https://www.antonieemma.cz/stavebnice-faber/ ) za nás tedy maximální spokojenost a určitě doporučuji.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)