Dovolená v Českém Krumlově? Zajeďte se osvěžit na blízké koupaliště Velešín!


I když máme na zahradě malý bazén pro děti, ve velkých vedrech to prostě není ono. Navíc děti v něm mají stále stejné hračky, nic v něm nebublá, nestříká, prostě časem je to nuda. A tak jsem využila návštěvy mé sestry Lucky, abych mohla vyzkoušet naše místní koupaliště ve Velešíně. S oběma dětmi sama jsem si tam totiž netroufla. Nela zásadně neposlouchá a rozpůlit se neumím. Ale zpět ke koupališti. 

Jak se nám tam líbilo?

Areál je na klidném a tichém místě, kde vás neruší provoz. Uvnitř najdete nejen bazén, ale i hřiště na volejbal, dětské hřiště s klouzačkou a prolézačkami, sociální zařízení, které je čisté a pěkně udržované, převlékárnu, ale i bufet, kde se můžete občerstvit, nebo si dát zmrzlinu. 

Na velkém prostoru kolem bazénu si pak můžete rozprostřít deku, osušku, nebo si postavit stínící stan. Na místě si můžete pronajmout deštník - za 20 Kč. V zadní části u hradby stojí stromy, které rovněž poskytují příjemný stín.

Bazén a koupání pro děti

Víceúčelový bazén s plochou 250 m2 je rozdělen na několik částí. Můžete se tam pěkně proplavat, skákat z nízkých skokánků, ale také se pěkně vyřádit. K dispozici jsou tři klouzačky, vodní dělo, vodní chrlič, stěnová masáž, dnová perlička a perličková lavice. Na své si tedy přijdou nejen děti každého věku, ale i dospělí.

Většinu těchto atrakcí pro vás vyzkoušela moje sestra Lucka, které se tam moc líbilo. Klouzačky prý byly fajn, jen by mohl časem přibýt i nějaký tobogán a vysoký odrazový můstek. Já oceňuji především čistotu celého areálu, která mě příjemně potěšila. 

Brouzdaliště

Mě samozřejmě nejvíce zajímalo brouzdaliště pro nejmenší. Jeho hloubka je 25 cm a má dvě části rozdělené krátkou, mírně nakloněnou klouzačkou. Nechybí různé trysky vystřikující vodu, které děti vyloženě fascinují. 

Jiřík s Nelou se nejprve drželi hlavně u mě, protože jim chvíli trvalo, než se osmělili. Po chvíli však přišli na to, že je to zábava. Nela trávila nejvíce času kolem tryskající polokoule, Jiřík nejprve dělal potápku a válel se ve vodě, načež objevil zmíněnou klouzačku. To pak neustále požadoval zvedat nahoru a klouzat. Když jsem mu nepomohla já, tak lezl přímo po klouzačce vzhůru, a po břiše pak klouzal zpátky, z čehož měl obrovskou legraci.

Jedinou nevýhodou pro ty, kteří se potřebují dopravit na místo autem, je malá kapacita parkoviště. To, které je vedle koupaliště, opravdu nestačí. Auta proto stojí všude kolem, hlavně podél chodníku na protější straně, kde je zástavba rodinných domků. Podle mě tam svým parkováním auta nikomu nepřekáží, pokud nestojí před vraty a nebrání výjezdu. Přesto se strážníci ve Velešíně činili a rozdávali pokuty. Proč??? 

Tohle by město Velešín možná mělo více promyslet...

Více informací o koupališti Velešín, otvírací době a cenách vstupného najdete na stránkách města Velešín.

Vaše Sabi :)















Komentáře