Co se stalo v květnu?


Ač se to nezdálo, květen byl pro mě vážně nářez! Utekl jako voda a při tom se v něm událo tolik věcí. Ani jsem si to neuvědomila, ale když jsem teď procházela všechny květnové složky s fotkami, je toho strašně moc!
Květen pro mě byl hlavně ve znamení oslav - jednak Jiřík slavil svůj první rok a také dědeček z Kaplice měl šedesát. No a kromě toho mám pocit, že jsem konečně vylezla z ulity, do které jsem se zahrabala při otěhotnění s Nelou. Jo, přesně tak si připadám. Čtyři roky jsem byla zakuklená a čekala, až budu moci vylétnout ven a objevovat krásy světa. 

Přispělo k tomu několik věcí - Jiřík chodí pravidelně k babičce, takže mám i trochu víc času na sebe, zvládá ho hlídat tatínek, takže mohu odjet, aniž bych s sebou vlekla nějaké dítě a hlavně, díky tomu, že jsem konečně začala pořádně řídit, stala jsem se dokonale nezávislou.

Poprvé jsem jela sama jen s Jiříkem až k našim, je to cca 160km, takže docela náročná cesta, ale zvládla jsem ji. A hned počátkem června jsem si to zopakovala s oběma dětmi. A také jsem navštívila Svět knihy, který jsem si maximálně užila. No a krátce na to jsem se zúčastnila besedy spisovatelky Aleny Mornštajnové v Českém Krumlově, kde mluvila o svých knihách. Bylo to skvělé a nevím, co jsem si užívala víc - jestli besedu, nebo ten opojný pocit jet někam sama, bez dětí a muže a nebýt závislá ani na autobusech nebo na tom, až manžel zavelí a dojede pro mě. :)

Možná si někdo ťukáte na čelo a říkáte si, co to plácám. Ale já si tak vážně připadala. na malém městě bez auta, nebo s autem, ale s obavami z řízení je člověk vyřízený. Tím spíš, když má za zadkem dvě děti, téměř hyperaktivní a které poslechnou, jen když se jim zrovna chce...

Ale teď už se pojďme podívat na fotky, protože tak nejlépe uvidíte, co jsme všechno prožívali... :)


Vždycky mě bavilo někoho česat, takže s Nelčinými vlasy si to užívám a vymýšlím všechny možné kreace.


Na oslavě u babičky - Jiříkovi už je rok.



Dostal svou první motorku a náramně ji miluje. :)


Tak tohle je moje krásná neteřinka. Zase po roce jsem si pochovala minimiminko. :)



Čas rozkvetlého bezu a sušení na čaj. Sirup jsem nedělala, ten jsem si dovezla od mamky. 










Legrácky na zahradě - konečně je to počasí, kdy se dá lítat venku a cachtat se v bazénu.



Jiříkův první bazének.





Pohodová dopoledne s Jiříkem jsou nejlepší částí dne. :)



Pohoupání s tatínkem a Jiřík jako prasátko...




Výlet na Helfenburk



Nelčina první besídka



A konečně svět knihy a moje dvě a tři nej... :)




Trocha focení jen s maminkou....


A zápis do školky ve Velešíně - úspěšný. :)



Pár nových kousků do šatníku






A opět trochu těch zahradních lumpáren i s pejsky.


Beseda s Alenou Mornštajnovou









A Jiříkovy první narozeniny...


Modelka Nela v prvních plavkách :)

Tolik k uplynulému měsíci. Jsem sama zvědavá, jestli ho dokáže červen překonat. Mám pocit, že se můj život otočil o 360°.

Vaše Sabi :)

Komentáře