Nela: Zápis do školky ve Velešíně


I když už Nela chodí do školky od září loňského roku, pořád ještě nezakotvila tam, kde bych ji ráda viděla - ve školce v místě našeho bydliště - ve Velešíně. V září loňského roku jsem ji začala nejprve na zkoušku vozit jen na dva dny v týdnu do soukromé školičky - Fazolka v Českých Budějovicích. Bylo to fajn a Nelče se tam líbilo, ale jednak to hodně lezlo do peněz, kterých na rodičáku není zrovna moc a jednak to bylo hrozně na dlouho. My jsme tam s manželem ztratili každý dvě hodiny denně. Já ráno, když jsem ji tam vezla a manžel odpoledne, když ji vezl domů. A tak jsem hledala jiné řešení...


To se objevilo někdy v listopadu, kdy se uvolnilo místo v klasické státní mateřské školce v Českém Krumlově na Plešivci II. - školka Dubínek. Tam Nela chodí i teď, moc se jí tam líbí, nejraději by chodila i o víkendu a i to cestování celkem jde. Ale pořád to není úplně ideální.

A protože Nelče budou letos 1. září již 3 roky, šly jsme začátkem května na zápis ve školce ve Velešíně. Zatím nevíme, zda je přijatá - doufám, že ano, ale mám pro vás sérii fotek, na kterých se můžete podívat, jak krásně je velešínská školka udělaná. Myslím, že se tam musí líbit dětem i  paním učitelkám. Mně se tam tedy líbilo moc. Oceňuji, jak je vše nové, opravené, ve dřevě. Krásné spinkání, hraní, kuchyňka, záchodky, no prostě mě to nadchlo. A o venkovním prostoru nemluvě. Posuďte sami. :)

Vaše Sabi!


 












Komentáře