Co jsem jedla v dubnu?


Květen, měsíc lásky, rozkvetlých stromů a také horkého počasí a prvního koupání. A já přiznávám, že letos jsem stejně jako tři roky zpátky plavkovou sezonu prostě nestihla. Jsem totálně závislá na čokoládě. Bez ní prostě nefunguji a jsem neskutečně vzteklá. No vážně! Když běhám s poštou, tak se po návratu klepu, dokud si nedám čokoládu. Prostě rychlá energie, jinak jsem nepoužitelná. Já vím, že to je špatně, ale nemůžu si pomoc. Ale dala jsem si za úkol, podívat se na Světě knihy po nějaké sugar free kuchařce a opravdu z ní začít vařit a péct, tak snad se dám dohromady. No a vy tady tím pádem možná uvidíte i mnohem zdravější jídla, než právě - krupicovou kaši. :D


No ale přiznejte, dali byste si, co? :) Já ji mám několikrát měsíčně...


A další jídlo, spíše nezdravé, které dělám snad stokrát měsíčně... Hlavně v sobotu, kdy jsme s mužem dělali letáky a nebyl čas vařit. Kuře se peče samo, že... Hranolky jsou však dělané trochu zdravě - dělám je ve speciálním friťáku, kam stačí dát kapičku oleje. Já tam nedávám ani tu. A jsou dobré, nejsou mastné...


Vepřový plátek se zeleninou. Občas, když jím sama, snažím se ty přílohy omezit.


Brokolice, vajíčko na tvrdo, brambor a sýrová omáčka. Další rychlovka, co se dá udělat s Jiříkem.


Špagety s boloňskou, ovšem bez cibulového základu, maso půl vepřové, půl hovězí. A protlak na omáčku byl nějaký extra dobrý, protože chuťově byla úžasná a vůbec nebyla mastná.


Dvě snídaně u mamky. Jo, občas mě to chytne a cpu se müsli a lupínky s jogurtem a ovocem denně - i několikrát denně. Třeba večer, když mě chytne mlsná...



A opět kuře, tentokrát na zelenině...


Další snídaně...


Kuřecí vývar se zeleninou dělám hlavně kvůli Nelče. Má polévky hrozně ráda. Alespoň nějaký návyk má po mně. :)


Také něco zdravého - zapečený lilek s krutím mletým masem, vajíčkem a kořením.


Klasika - Nela měla nějaké střevní potíže, takže co jiného udělat, než mrkvičku s vepřovým a bramborem? Dětem se snažím nezahušťovat jíškou.


 A další "dietní" kvůli Nele - kuřecí prsa na rajčatech s bazalkou, těstovinová příloha. Dělám to jako takovou řidší omáčku, málo zahuštěnou, spíše šťávičku. :)


A opět snídaně. :)


Řecký pita chléb s kuřecím masem, zeleninou a jogurtovým dresingem...



A na závěr ještě jedna snídaně...


Tentokrát jsem se vážně snažila a fotila všechno, co vypadalo alespoň trochu k světu. :) Doufám, že jsem vám pomohla s vymýšlením jídel a zase třeba obohatíte svůj jídelníček. V květnu už to snad bude zajímavější, protože už nebudu chodit s poštou a snad budu mít více času vařit a péct.

Vaše Sabi :)

Komentáře

  1. Sabi, jaký máte ten friťák bez oleje? Za odpověď na FB děkuje Janina

    OdpovědětVymazat
  2. Jůůůů, tak to je článek, mňam :) Hlavně jsem ho neměla najít dnes při mé rohlíkové dietě. Mám chuť snad na všechno včetně krupicajdy, kterou jinak nevyhledávám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Šárko, dostávám se k odpovědím teprve teď, tak doufám, že už je ti dobře a můžeš si dát, na co máš chuť. :)

      Vymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)