Vyzkoušela jsem nové svíčky a difuzéry od HART & HOME (Albi)


Že miluji vůně - na tělo, do prádla i do bytu, to už víte. Co ale nevíte je, že jsem objevila - zcela náhodou - novou značku bytových vůní, která má poměrně slušný výběr, a navíc jsou to vůně kvalitní a velmi příjemné. A co jsem si od značky HART & HOME, kterou koupíte na stránkách Albi, pořídila já?

Musím se přiznat, že o značně Albi jsem až do nedávna věděla minimum. Tedy, znám jejich hry a přání a ráda a hodně je kupuji. To rozhodně! Ale vůbec jsem netušila, že se věnují i dárkovému zboží právě v oblasti vůní do domácnosti. A tak jsem samozřejmě jejich nabídce podlehla. 

Jejich značka  HART & HOME nabízí velké a střední svíce v luxusní sklenici s krásným designovým víčkem, votivní svíčky a k nim skleněné čisté i metalické svícínky, vonné vosky a aromalampy - elektrické i klasické. To vše ve zhruba 30 variantách vůní.

Svíčky od  HART & HOME jsou vyrobeny ze sojových bobů a proto jsou netoxické a šetrné k životnímu prostředí i k nám, lidem. Z toho důvodu jsem se rozhodla svíčku otestovat, protože mám doma dvě malé děti a narozdíl od mého manžela, který se vyžívá v chemických vonných rozstřikovačích, já dávám přednost vůním jemným a spíše přírodním. Navíc u střední svíce popisek sliboval hoření až 30 hodin, u té velké až 70 hodin!


Co mě trochu zaskočilo - a doufám, že jsem tedy jen špatně nehledala :) - je,  že u jednotlivých druhů svíček, není napsáno, z čeho se vůně skládají. Pokud si tedy nepořizujete svíčku, která už z názvu hlásí, že jejím základem je třeba grep a rybíz, nemáte šanci poznat, jak bude vlastně svíčka vonět.

Pravda, popisky na etiketách jsou velmi romantické a lákavé, ale nenapoví o vůni zhola nic. A tak jsem se rozhodla to risknout a objednala tu, která mě lákala nejvíce svým názvem.

Svíčku "Pravé okouzlení" jsem vybírala především okem a rozumem. Můj nos by si ji však vybral taktéž. Vůně je to sladší, což sice u bytových vůní příliš v lásce nemám, ale u této svíčky mi to nevadí. Vůně je totiž nenásilná, jemná a cítím z ní vanilku a ještě nějaké ovoce nebo možná exotický květ...? Nevím, odhaduji, protože ani u svíčky nebyly žádné informace, z čeho se vůně skládá. To je také jediné, co bych vytkla.

Jinak má svíčka samá pozitiva. Je krásná a skvěle zdobí a doplňuje interiér. Velmi mi vyhovují pastelové barvy vosku i víčka, jsem ráda, že svíčka víčko má, protože vůně nevyprchá příliš rychle. Při zapálení je vůně cítit ihned, jak vejdu do pokoje, ale zároveň není tak silná, že by mi vadila a nemohla bych ji mít zapálenou delší dobu. Tedy naprosto ideální pro někoho, kdo jako já má problém se silnými vůněmi a musí brzy plamínek zhášet, popř. dokonce větrat.

 



Ale jak jsem již zmínila, značka  HART & HOME nemá jen svíčky. Další, co jsem se rozhodla vyzkoušet byl difuzér. Jsem převážně "svíčková", takže difuzér mám snad podruhé v životě, i když už jsem o něm nějakou dobu přemýšlela a to především do ložnice, kde pobývám, až když Jiřík spinká a tak mu tam nechci svítit svíčkou, přesto chci, aby to tam vonělo. 

Jenže nějak jsem pořád tápala, od jaké firmy difuzér koupit, aby nevoněl uměle a dlouho vydržel. A tak jsem byla nadšená, když jsem zjistila, že tato značka má v nabídce i difuzéry a to hned několik vůní.

Opět je zde stejný problém jako u svíček - pokud nechcete difuzér, který o své vůni vypovídá již v názvu, je těžké odhadnout, co za vůni se v lahvičce ukrývá. Já jsem se opět rozhodla "zariskovat" a objednala takovou vůni, u které jsem absolutně netušila... Snad jen, že bude svěží, když je její název "Svěží prádlo". :)

A trefila jsem se do svého vkusu perfektně. Kdo má stejně jako já rád svěží, lehounké, éterické vůně, bude ji milovat. Já jsem z ní nadšená, protože mi nádherně voní celá ložnice, jako bych právě čistě povlékla postel, vůně mi vůbec nevadí, ani večer, ani v noci, přestože vnímám, že tam je, není nijak přehnaně výrazná a tak si ji užívám celý den i celou noc.

Lahvička difuzéru má objem 90 ml a balení obsahuje celkem 12 tyčinek. Vy, kteří zatím nevíte, jak se difuzér používá, vězte, že stačí odzátkovat lahvičku a ponořit do ní přiložené tyčinky. Když se nasáknou vůní, začnou ji přenášet do prostoru. Když chcete vůně méně, uberete tyčinky, když více, tyčinky otočíte.
Difuzér by měl vydržet až 12 týdnů, ale musíme brát ohled na teplotu v pokoji a vlhkost vzduchu, které ovlivňují rychlost odpařování tekutiny z lahvičky.

Co musím také zmínit je zajímavý moderní design. Každý difuzér má svou barvu. "Svěží prádlo" má barvu stříbrnou s modrobílým víčkem, a lahvička je jakoby pocákaná černou barvou. Je to zajímavé... Nečekala jsem, jak bude metalický prvek v mé ložnici výrazný a při tom dokonale zapadne.





Tolik k představení nové značky svíček a difuzérů, tedy vůní pro domácnost a také zřejmě k mé nové závislosti. Protože přece nevyzkouším jen jednu svíčku, že? Teď, když vím, že se na kvalitu i intenzitu vůně mohu spolehnout, budu muset udělat větší objednávku a objednat svíček více, abych vyzkoušela více vůní. Ještě nevím, zda to budou votivní svíčky, nebo ty větší, ale rozhodně se můžete už teď těšit na další článek. :)

Mimochodem, záležet bude také na tom, na jaké vůně budu mít zrovna "chuť", protože třeba velké svíce mají jiný a větší výběr, než svíčky střední. A že to může být také velmi krásný, hodnotný a elegantní dárek, to už asi ani nemusím dodávat, že? :)

Znáte tuto značku? Už jste si od ní něco vyzkoušeli? Dejte mi vědět a napište mi do komentářů své tipy, ať vím, co příště vyzkoušet. 

Vaše Sabi :)

Svíčky i difuzéry můžete prohlédnout a zakoupit ZDE.

Komentáře

  1. Moc hezké... cvíčky i difuzéry mám moc ráda, ale na tuto značku jsem narazila až tady. Hned se jdu mrknout! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Věcičky vypadají nádherně! S mamkou to přímo milujeme.
    jsem Katrin

    OdpovědětVymazat
  3. Svíčky jsem zaregistrovala už před vánoci, ale zatím jsem nepořizovala. Ale máš pravdu s tím složením, je to blbý, že u něčeho vůbec nevíš, co v té vůni bude nebo jak by to aspoň mohlo vonět, pokud neočucháš přímo v obchodě. Ale nevěděla jsem, že mají i difuzéry. No, určitě zkusím obojí :) Pěkný nákup, Sabi :)

    OdpovědětVymazat
  4. Má to zajímavý design, líbí se mi to :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)