Jak pečuji o svou pleť v zimním počasí + bio kosmetika z Bulharska a Francie


Asi mi dáte za pravdu, že zima je pro mnohé z nás nepříjemná ze spousty důvodů. Jedním z největších, proč zimu nesnáším já sama, je počasí ničící mou pleť. Mráz, sníh, vlhko, vítr, občas ostré sluníčko a pak přechody do mnohdy přetopených místností, následně opět mráz... A to nemluvím o jízdě autem, kdy mou pleť ničí auto-topení a suchý vzduch. Má pleť každoročně dostává pořádně zabrat. Jelikož jsem byla vloni těhotná, musela jsem zcela změnit kosmetiku, která už mi nyní zase nevyhovuje. A tak jsem musela hledat nanovo. Našla jsem?


Až do prosince jsem si libovala, že jsem našla konečně pleťové krémy, které mi vyhovují. Jenže přišel leden a mrazivý únor a já jsem byla opět v koncích. Navíc v únoru jsem začala dělat na částečný úvazek poštovní doručovatelku a i s Jiříkem chodím několik hodin denně venku. Sice je to prima, že jsme na vzduchu, ale na mé pleti se to projevuje strašně. Zjistila jsem, že hydratační krémy vůbec nejsou vhodné. Nejprve jsem zkoušela pleť mazat dětským krémem do zimního počasí, ale moje pleť byla přemaštěná a začalo se mi dělat příliš akné.

Hledala jsem tedy dál. Manžel mi chtěl koupit krém v lékárně, ale 500 Kč jsem za něj dávat nechtěla, tak mi nakonec dovezl nějaký z drogerie, ale pánský. Ovšem na hory s UV filtrem a ochrannými prvky. Špatný není, ale... Ale ani ten mi nevyhovuje. A tak jsem hledala dál.

Díky internetovému obchodu Lavender.cz jsem objevila bulharskou bio kosmetiku, která má mimo jiné i produkty k péči o pleť. Rozhodla jsem se proto vsadit na bio kvalitu a vyzkoušet něco z této kosmetiky. Kromě toho jsem si z obchodu objednala ještě pečující pleťový olej s měsíčkem původem z Francie. Rovněž v bio kvalitě. A jak jsem s nimi spokojená?





Tohle je jednoznačně favorit z celé mé první dodávky z obchodu Lavender.cz. Měsíčkový olej se doporučuje pro citlivou, popraskanou a aknózní pokožku. Navíc se může používat jako olej po opalování a na popálenou pleť. Tedy přesně to, co jsem potřebovala. Opravdu má pleť byla citlivá, vysušená, místy spálená od sluníčka a mrazu a díky nevhodným krémům i aknozní.

Nebylo to rozhodně mé první setkání s pleťovým olejem. Používala jsem je již dříve, jen od jiné firmy. A musím říci, že tento mi vyhovuje ještě o něco lépe, než ty předešlé. Je hutnější, lépe se roztírá a rychle se vsakuje. Vůbec nemám pocit mastné pleti. Naopak, má pleť je krásně pružná a vyživená a začaly postupně mizet i problémy s akné.

Jediné, co mi nevyhovuje je mačkací aplikátor. Jsem u pleťových olejů zvyklá na aplikátor v podobě pipety, ale to nevadí. To je jen minimální nepříjemnost. Celkově jsem s olejem velmi spokojená. Kdybych ho měla hodnotit, dávám 5/5.

Koupit jej můžete ZDE.





Jelikož olejíček používám přes den, na noc jsem chtěla něco lehčího, aby pleť měla možnost přes noc dýchat. Rozhodla jsem se zkusit Pleťový noční krém ze zmíněné bulharské kosmetiky s růžovou vodou. Krém je vhodný pro všechny typy pleti, včetně té citlivé a obsahuje mandlový olej, extrakt z aksamitníku a olej z pšeničných klíčků.

Krém je skutečně lehoučký, trochu řidší, ale to nevadí, nanáším vždy jen trošičku. Pleť je po něm hydratovaná a opravdu dýchá. Přesto mám asi pleť o něco citlivější, než pro jakou je tento krém určen, protože po nanesení mi chvíli obličej pálí, než si na krém zvykne. Ale jen v místech, kde je pleť odřená od neustálého smrkání. Nemám žádnou alergickou reakci, ani nejsem popálená, jen to prostě chvíli nepříjemně pálí. Krém voní opravdu krásně po růžích, jemně a nijak násilně. 

Hodnocení dávám 4/5, ale jen kvůli tomu pálení. 
Pravděpodobně není pro mě ten pravý. :)

Krém můžete koupit ZDE.





Od stejné značky jsem pak dostala na vyzkoušení krém proti vráskám. Konzistence i vůně je stejná, jako u výše zmíněného nočního krému, jen ráno mi při nanášení pleť nepálila. Ovšem jak působí na vrásky nejsem schopna z tak krátkého času říci. Pytlíček mi vydržel čtyři dny a za to redukci vrásek vážně nepoznám. Neměla jsem po nanesení pocit pnutí kůže, jako u jiných krémů.

Koupit ho můžete ZDE.




Poslední z produktů, které jsem se rozhodla z Lavender.cz vyzkoušet, byl krém na ruce rovněž z kolekce bulharské kosmetiky s růžovou vodou, která má antibakteriální a zklidňující účinky. Dále obsahuje mandlový olej, glycerin, výtažky s měsíčku a rozmarýnu. Stejně jako ostatní produkty této řady neobsahuje paraben.

Tento krém se minulý měsíc stal mým favoritem a už jsem vám ho ukazovala ve článku s oblíbenci. Hydratuje, zjemňuje, nezanechává mastný film a na vrch nádherně a dlouho voní. Co chtít víc?
Krém na ruce rozhodně doporučuji vyzkoušet! 
Hodnotím ho 5/5 a koupit ho můžete ZDE.

A to je k dnešnímu článku všechno. Jak pečujete o svou pleť v těchto měsících vy? Máte nějakou osvědčenou kosmetiku, nebo "jedete" dál v té, kterou používáte celý rok?

A co vám říká bulharská kosmetika a její produkty? Pokud ano, napište mi do komentáře. Ráda si přečtu vaše zkušenosti.

Vaše Sabi :)





Komentáře

  1. Sabi, máš to moc krásně nafocené :) Já bych měla v péči o sebe hodně přidat, jsem hrozná. Nic nevydržím dělat a matlat pravidelně. Mám doma tu francouzskou kosmetiku, co jsem vyhrála a ještě jsem ji nezkusila. Musím se sebou konečně něco dělat a dát pleti i tělu po zimě vzpruhu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, děkuji za krásný komentář! Já se taky v poslední době hodně odbývám. Dávám veškerý čas dětem, baráku a práci a pak to doháním, když už je nejhůř a nemůžu se na sebe vůbec dívat.

      Vymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)