Čokoládový festival s dětmi? Proč ne! :)


Na čokoládový festival jsem se strašně těšila už vloni touto dobou. To jsem byla těhotná s Jiříkem a Nelča mi dávala pěkně zabrat. Tolik, že jsem nakonec kvůli tvrdnoucímu břichu nikam nejela. Letos jsem si to chtěla vynahradit. A tak jsme vyrazili všichni. Sbíhali se nám sliny a každý z nás - kromě Jiříka - si tam našel to své. Já s mužem jsme však měli největší potěšení z Nely. Ona čokoládu miluje, jako já. A bylo to vidět. :D










Jak znám Nelu, naši vzpurnou kočičku, která si teď prožívá období vzdoru a já si říkám, že puberta snad proti tomu, co si užíváme nyní, bude procházka růžovým sadem. Ty scény, řev a vztekání je šílenost. A představa, že to předvede i ve společnosti, je dost nepěkná. 
Nela však překvapila. Byla hodná, kupodivu "nekradla" čokolády a bonbony z pultíků, jak jsme se obávali, ale je nutné zdůraznit, že ji manžel pečlivě hlídal a hodně nosil. 
Koneckonců dostala i nějakou tu sladkost. Ovšem naše snaha, koupit něco alespoň zdánlivě zdravého - jahody v čokoládě - vyšla na prázdno. Více, než jahodový špíz ji zajímala moje vafle politá čokoládou.
Jíra byl naštěstí také zlatý. Napůl si ležel v kočárku, pospával a koukal. Nic nevyžadoval, prostě zlatíčko, jako vždycky. 


A co všechno jste mohli vidět, ochutnat a zakusit? Čokoládu tekutou i v pevném stavu, hořkou, mléčnou, bílou, karamelovou, s chilli, paprikou, s oříšky, semínky, ovocem, pralinky, lízátka, sušenky... a milion dalších dobrot. Mrkněte sami... :)




















Bavili jsme se vážně dobře. Nebyli jsme sice na program, protože to by na děti bylo dlouhé a hlavně Nela by se neudržela a zlobila by... i když, bylo čím jí zacpat pusu, tak možná by i byla hodná. Ale nám to takto stačilo. Program si můžeme užít příště. :)






Ještě trochu sladkostí na pokochání... :)











A pokud jste už byli přeslazení, mohli jste si dát slaný oběd. Alespoň tedy myslím, že to bylo na slano. Nějaké maso se zeleninou zamíchané dohromady. Neměla jsem čas to moc zkoumat, poněvadž lidí přibývalo a fronta tam byla hutná. Řekla bych však, že víc lidi lákala exoticky oblečená paní kuchařka, než to jídlo. :D
Byla sympatická a při práci si tančila. :)

Mimochodem, jako fakt velký nedostatek jsem vnímala, že nebylo kam si sednout. Tu a tam stál nějaký pidi stoleček a u východu pak pár stolů u okna, ale bez možnosti posezení. Což bylo hlavně s těmi dětmi vážně nepraktické!











A to byla poslední ochutnávka...
Teď už jen unavené děti a cesta domů. :)

Také jste byli s dětmi na nějaké takové akci? Jak se jim to líbilo?

Vaše Sabi :)


Komentáře

  1. Krásný článek Sabi :) Na to, že čokoládu samotnou nemusím, tak ty dobroty z ní - no jenom se mi sliny sbíhají :) A ty donuty - no nááádhera :)) Je vidět, že jste si to moc užili. Nevěděla bych co dřív ochutnat :))

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za reportáž, Pavlovův reflex funguje :D , to místo k sezení by mi také chybělo - někdo nedomyslel :( , jen tak pro zajímavost: o kolik je Vaše kapsa lehčí? Já bych tam asi nechala důchod :D

    OdpovědětVymazat
  3. No teda Sabi, to by bylo něco pro mě, mňam. Parádní akce :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)