Jak jsme fotily těhulku ve vaně :)


Krásný den!

Asi teď bude trochu více článků o focení, tak doufám, že vám to nebude vadit. Ráda bych se dnes podělila o první zkušenost s focením těhotné modelky ve vaně.

Asi už jste tyhle fotky někde na webu zaznamenaly. Je pár fotografů, u kterých jsem je viděla. Většinou však byly laděné zcela do bílé a pastelové barvy. Jelikož má modelka nic bílého neměla, fotily jsme nakonec v černém krajkovém prádle. Vzhledem k tmavým vlasům modelky a zvolené barvě chryzantém si však myslím, že kombinace černého prádla a bílé mlékové vody ve vaně vypadá moc dobře.

Jak fotky vznikaly? Bylo potřeba nakoupit v první řadě mléko. Stačilo obyčejné polotučné. Podle vody a velikosti vany stačí 2-3litry, které ředíte samozřejmě vodou. Jde jen o to, aby se voda zabarvila do bíla a neprosvítala. K tomu jsem nakoupila kytici čerstvých chryzantém, ale můžete použít i třeba jen sušené okvětní lístky, např. růží. Jde o to, jak fotku ladíte. Kolem odstraníte všechny rušivé předměty a naopak naaranžujete ty, které mají doladit atmosféru - v mém případě svíčky a mušličky.


Jestli jsme s něčím bojovaly, byla to sprcha, která se nám tam motala poměrně dost a nakonec ji měla modelka schovanou pod sebou a přidržovala nohou, aby nevykukovala. Přeci jen ještě nejsem v post procesu tak zručná, abych ji vyretušovala tak, aby bylo místo zcela čisté.

A s čím jsem bojovala já osobně? S bleskem. Poprvé jsem totiž fotila s výměnným bleskem, chcete-li s externím a použila na odrážení světla odrazku, která se dá vysunout přímo na blesku, plus jsem jej odrážela od zdí. Bohužel stále nevím, jak ho správně nastavit a s jakou intenzitou s ním snímky cvakat, neboť některé fotky byly krásně nasvícené a ostré a některé vůbec. 

Nakonec z našeho focení vzniklo jen pár fotek, které se líbily mně i modelce. Přece jen fotit modelku s těhotenským bříškem není zrovna jednoduché, je třeba zvolit takový úhel, aby vypadala dobře a líbila se především sama sobě.

I těch pár snímků však rozhodně stálo za to a byla to výborná zkušenost. :)

Vaše Sabi!


Komentáře

  1. Vypadá to moc hezky, Sabi, něžné, vkusné, super :)

    OdpovědětVymazat
  2. Wau vypada to dobre.. diky za inspiraci.. momentalne jsem tehu a rada bych mela nejake originalni fotky a toto vypada moc dobre.👍
    Sarka z blogu www.skarkiska.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)