Krátká dovolená na chatě


Krásný den!

Srpen se blíží ke konci a sním i prázdniny. A s prázdninami i možnost letních dovolených... jenže - má vůbec matka na mateřské "dovolené" nárok na další dovolenou v podobě vegetu někde u moře, v přírodě, nebo na wellness pobytu? 


Pokud má hlídání a děti vhodné věkem k tomu, aby byly zaparkovány u babičky, pak asi nárok má. Ovšem mě, kojící matky tříměsíčního prcka a dvouleté neřízené střely se to netýká. Když už chci jet na nějakou tu "dovolenou", musím se přizpůsobit. Jo a se mnou i ti, které se chystáme poctít svou návštěvou. V našem případě babičky a prababičky...

A jelikož jedna z nich tráví dobu od května do září na chatě a vůbec bychom se sní neviděli, vymyslela jsem, že prostě riskneme dva tři dny právě na té naší dřevěnce... Noooo, to byl zase nápad!

Dětem se tam myslím dost líbilo, to je fakt. Jiřík byl spokojený, spinkal, kde se dalo, byl prostě zlatíčko. Ovšem Nela nám to dávala sežrat se vším všudy. Lítala kam neměla, nejvíc ji lákala voda v řece a schody do podkroví (na těch se přizabije i dospělý, natož dítě), z okapového kanálku si udělala klouzačku... Největší gól asi byl, když přišla na to, že ožužlané gumové bonbony dobře lepí na okně... nemusím asi moc rozepisovat, že šly "velmi dobře" sundat. :/

Musím se přiznat, že kdybych tam neměla sestru Lucku, byla bych asi absolutně vyřízená. Takhle jsem byla "jen" vyřízená. Bez toho absolutně. Lítání za Nelou dovnitř, ven, napomínání, ať nosí boty, hlídání vos, aby ji něco neštíplo, hlídání kamenných schodů, aby na nějaký nepadla a nerozsekla si hlavu, nebo nevyrazila zuby, do toho opět špatně spala, takže v noci desetkrát vstávat, dávat ji napít, na nočník, znovu nandal plenu, kterou si neustále sundavala... 

Ale zase musím napsat, že jsem si opět po několika letech užila tu úžasnou atmosféru... Vůně lesa a zelené trávy, pach zabahněné řeky, procházky přírodou, focení kytiček, včeliček i dětiček... A taky babiččinu skvělou kuchyni. :)

 Jo, bylo to fajn. I když babi přiznala, že nás má strašně ráda, ale také nám strašně ráda zamává. Zkrátka už mají s dědou svůj věk a jsou zvyklí na svůj klid. A moje ztřeštěná dcerka, která si dělá co chce a vůbec neposlouchá, ta hold jim dala zabrat. :)

Vaše Sabi!






















Komentáře

  1. Krásně zdokumentováno, Sabi :) Poslední dvě - Kelišky nemají chybu ☻ Jinak si vzpomínám, jak jsem po dovolené byla vždy vyřízená a zralá na pořádný odpočinek. Dětičky prostě dají zabrat :))

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)