Výlet do Zoo Dvorec a testování dětského vodítka


Přeji všem příjemný večer!

Jelikož se dnes počasí konečně ukáznilo (a s počasím i náš tatínek :p), dostaly jsme s Nelinkou za odměnu výlet. Nebudu zastírat, že velký podíl na tom měla babička z Kaplice, která muži domlouvala, jak si to představuje, že si sám jezdí desetkrát na hokej a s námi na výlet nejede, jakože on si jezdí a my jsme pořád zavřené doma. No, pravdu má, i když velký podíl na tom mám já a moje neustávající obavy z řízení a hlavně orientace. Nevím proč, ale stále se bojím, že nedojedu tam, kam potřebuji, ztratím se, nezaparkuji, nebo naopak nevyparkuji... ale to je téma na samostatný článek.


Původně jsme očekávali ošklivé počasí a tak byl opět v plánu výlet do Fanparku Panda v Českých Budějovicích. Nakonec však sluníčko zvítězilo a s ním i Zoo Dvorec u Borovan.

Zoologická je to maličká, taková komorní, ale zvířat tam mají kupodivu hodně. Nejvíce je kočkovitých šelem, kromě množství lvů a bílých tygrů je v místní minirestauraci k vidění i malinký lvíček. Jen mi ho bylo líto, jak je tam chudinka tak sám...

Výhoda je, že všechna zvířata jsou opravdu velmi blízko k lidem, takže je možné se jich třeba i dotknout (na vlastní nebezpečí samozřejmě). Nebyla bych to já, abych nehladila po čenichu ovečku a samozřejmě mám ohlodaný prst, holka by asi raději něco k snědku. :)











Kozy, na které jsem hlavně chtěla upozornit Nelču, měly zrovna svačinu a odmítaly přijít blíž.



A tady tatínek s Nelou. Ta první fotka se mi chytila takhle záhadně do modra a nejde s ní hnout ani v programu na úpravu. Záhada...




Opičky se líbily Nelče. Bohužel víc jsme jich neviděli. Některé byly ve výběhu moc malé, tak je neregistrovala a třeba šimpanz tam nebyl vůbec, což mě mrzí. Ten by pro ni byl asi nejlepší.









Velbloud byl skvělý. Ležel asi půl metru od nás, těsně u plotu a přežvykoval. 







 Premiéru mělo také nové dětské vodítko, které jsem Nele pořídila. Možná to někomu přijde divné, ale je to především pro její bezpečnost. Lítá si kam chce a tady po Velešíně není moc cest, kudy s ní chodit, aby tam nejezdila auta. Tak budeme chodit s vodítkem. 
Je připnuté přes prsa, jako kšíry a vzadu se dá prodloužit. 
Používá se třeba i v lyžařské školce, kde si dospělý přidržuje lyžujícího prcka tímto vodítkem, aby mu neujel.


Nelča si toho ani nevšimla a nechala se celkem dobře vést, případně přitáhnout správným směrem.
I když na následující fotce to trochu vypadá, že si ji manžel hodí přes rameno jako kabelku...





A také pár fotek s maminkou, i když pózovat se jí nechtělo... (Nele, ne mamince) :)





A ještě lví miminko...




 A to je z dnešního výletu vše. Doufám, že jsem vás tolika zvířecími fotkami neznudila a kdybyste se chtěli podívat i na video, tak jsem natáčela vstupy do vlogu, který v týdnu zveřejním na mém you-tube kanále zde.


Mějte se krásně!

Vaše Sabi :)


Komentáře

  1. Tak to jste si užili pěkný výlet, Sabi :) Ráda jezdím do ZOO, lvíče je krásný bobínek :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jo, bylo to fajn a hlavně 20 minut od nás, takže tam asi budeme častěji. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)