Ložnice snů, aneb budujeme ložnici


Krásný den!

Vítám vás u dalšího článku o bydlení. Nyní jich bude určitě více a to z jednoho prostého důvodu - budujeme novou ložnici. Přišlo to z čista-jasna, ze strany mého manžela. Já si sice přeji novou ložnici už hrozně dlouho, ale nebyly korunky a také - řekněte chlapovi, že chcete opět něco stěhovat, malovat a sestavovat - protože dnešní nábytek chodí zásadně v milionech krabic a ještě s větším počtem součástek... Jenže manželovi nedávno vyplatili pojistku ze zlomené a operované nohy a tak přišel s tím, že bychom si konečně mohli koupit tu novou postel a skříně. A to se přece nedá odmítnout... :)


Pravdou je, že jsme měli oba určitou představu - v mém případě buď postel kovovou, nebo v selském stylu. Ale čas od času mě nadchnou i některé moderní ložnice. Prostě můj vkus je velmi různorodý a asi by pro mě bylo nejvhodnější vlastnit místo rodinného domu penzion, kde bych si mohla zařídit ložnic hned několik a každou v jiném stylu.

Jelikož jsem nedávno objevila úžasný internetový obchod Favi.cz, kde se úplně úžasně hledá vše, co potřebujete do domácnosti - od nábytku, doplňků, textilií až po světelné řetězy a různé jiné dekorace, musela jsem využít možnosti a sestavit si několik koláží s vysněnými ložnicemi.

První tři obrázky, které můžete v tomhle článku najít, však nejsou z Favi.cz, ale z mého fotoalba na facebooku. Pochází z roku 2011, tedy z doby, kdy jsme kupovali náš domeček. Tehdy jsme předělávali všechno možné, ale prioritou byla nová kuchyně, kterou jste mohli na mém blogu vidět nedávno. A tak jsem se při bloumání internetovými i kamennými obchody s nábytkem pouze kochala a inspirovala. A tuhle ložnici jsem si již tenkrát označila jako "ložnici snů".

Pravdou je, že dnes je můj pohled o dost střízlivější a to hlavně z hlediska nedostatečného prostoru. Přesto vám ukážu několik koláží, jak si představuji svou vysněnou ložnici. A v některém z dalších článků se pak můžete těšit na tu skutečnou a zrealizovanou. :)



V romantickém stylu


První koláž znázorňuje ložnici v romantickém stylu. Je hodně podobná té mé vysněné z roku 2011, jen není tak načančaná. Přece jen zlato a drahé kamenní v ložnici nepotřebuji. Za to potahy a povlečení s květinkami, vzdušné závěsy a především masivní zdobený nábytek v bílé barvě, to si představit dokážu. Byla by to nádhera, jen netuším, jak by se v té romantice cítil můj manžel.

Střet moderny a kovaného (kovového) nábytku



Tahle koláž představuje v podstatě to, co je nejblíže mnou zrealizované ložnici. Kovová postel (z finančních důvodů jsme upustili od té kované, na tu bychom neměli), doplněná moderní skříní, zajímavou lampou a super moderním nočním stolkem. K tomu jsem zvolila tyrkysové závěsy a potahy rovněž laděné do tyrkysové. I když samozřejmě nemám ve své ložnici všechny zvolené prvky - některé tam teprve přijdou, je to ložnice, která se té mé přibližuje opravdu nejvíce.

Romantika s modernou


V této koláži se snoubí jednak kovové (kované) předměty a postel a jednak ona výše zmíněná romantika. Kromě postele by zde dominantu ložnice představovaly skříně s motivem magnólií. Takovou skříň jsem viděla v reálu a vypadá úžasně, navíc magnólie jsou mé nejoblíbenější květy. Jen je pak dost problematické k tak dominantní skříni vybírat doplňky, aby nakonec nevznikl přeplácaný kýč. 

Ložnice z masivu


Vedle kovové postele jsem pak hodně uvažovala nad tímto stylem. Bohužel ložnici z masivního dřeva jsme si nemohli dovolit po finanční stránce. Na druhou stranu, kdo ji zvolí, má vystaráno na opravdu dlouhou dobu, protože to je nábytek prakticky nezničitelný. U mě by byl zase problém právě s tou trvalostí. Budu raději, když za pár let budu moci nábytek kompletně vyměnit a opět si budovat podle svých představ. To jsem prostě celá já. Budování, předělávání, stěhování... to je totiž výhoda ve starším domku, kde se postupně renovuje a přestavuje. :)
Jak jste si jistě všimli, opět jsem závěsy a povlečení vybrala v tyrkysové barvě... prostě takovou barvu miluji...


Povlečení, dekorace a specialitky

V další koláži mám pro vás výběr podle mě těch nejhezčích přehozů a povlečení. Dávám ho sem hlavně proto, že momentálně vybírám jak vhodné povlečení, tak potahy. Prozradím, že ložnice je vymalovaná v bílo šedé, takže je vlastně celkem neutrální a můžu si dovolit vybírat jak do růžova, zelena, modra, či třeba hněda nebo béžova. Výše uvedené varianty jsou pro mě naprostý top a musím přiznat, že to mám opravdu těžké, které nakonec vyberu.

Výhodou Favi.cz je, že si tam mohu navolit povlečení (a vůbec všechno) podle stylu, materiálu, velikosti, atd. Nejen že mám k dispozici ohromný výběr, ale navíc když si vyberu, přesměruje mě to rovnou do příslušného obchodu a já si mohu zboží ihned zakoupit. Naprosto ideální pro někoho, kdo hledá a zařizuje. Odpadá totiž otravné prolézání jednotlivých internetových obchodů. Zde je vše na jednom místě. Jak říkám, já jsem obchodem nadšená a musela jsem se hned s vámi podělit o tuto zkušenost. :)
Jelikož jsem Favi.cz prolezla snad už úplně celé a kochám se, vybírám a plánuji, musím vám ukázat ještě dvě koláže s tím, co mě nadchlo. Světelné řetězy a různá netradiční osvětlení mám hrozně ráda. Vytváří totiž neobyčejně útulnou atmosféru v bytě. Chystám se na koupi nějakých řetězů, nejspíše zvolím ty výše uvedené ve tvaru kouliček, ještě však nevím, v jaké barvě. To přizpůsobím vybraným přehozům přes postel a závěsům. Toho, co mě zaujalo je však mnohem více. Malé korálky naaranžované jen tak ve váze, velké barevné koule, které mohu omotat kolem čela postele, nebo ta úžasná lampa ve tvaru květu...

Tak co? Jak se vám líbily mnou zvolené ložnice? Vybrali byste si mezi nimi tu svou? Napište mi do komentářů, ať vím, kdo má podobný styl jako já, nebo co byste udělali jinak. Třeba se ještě inspiruji a zařídím podle vaší rady. :)

Vaše Sabi!


Komentáře

  1. Nejvíce se mi líbí ta bílá ložnice. Taky letos budeme předělávat byt...skoro celý :-) Mám z toho docela vítr.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak hodne stesti at vsechno odsypa. Me bavi to planovani, ale ten binec pak vsude, ten bych vynechala. :)

      Vymazat
  2. Já už druhý rok přemýšlím o stěhování. Loni to nevyšlo, doufám, že letos ano. Takže bych se mohla inspirovat :) A jak tak koukám, vybrala bych si :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)