Recept: Lehká brokolicová polévka



Potřebujete
Půlka brokolice - 6-8 růžiček
1 rajče
1vejce
máslo
hladká mouka
sůl
pepř
kmín

Můj postup:
Brokolici rozdělím na růžičky a ty ještě nakrájím na droboučko. V hrnci si rozehřeji máslo a na něj dám brokolici zatáhnout. Zapráším 2 lžícemi hladké mouky a chvíli míchám. Pak přidám rajče rozkrojené na poloviny, kmín, sůl, pepř a zaliji cca 3 litry vody.
Nechám provařit 30-45 min při mírné teplotě, rajče a brokolice by měly být měkké. Poté zeleninu v polévce ještě pomačkám a vyjmu slupky z rajčete ven. 
V hrníčku si rozkvrdlám vajíčko a do vroucí vody je rozmíchám. Nechám projít varem a přidám sůl a pepř dle chuti.
Podávám buď samostatně, nebo s pečivem.









Dobrou chuť!

Vaše Sabi. :)

Komentáře

  1. Mňam, vypadá to zajímavě, hlavně ta kombinace s rajčetem :) Já dělám brokolicový krém a sypu do něj strouhaný sýr. Ale ten tvůj recept určitě někdy zkusím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Take jsem vzdycky delala se syrem, ale potrebovala jsem neco lehkeho, co by mohla i mala a nebolelo ji z toho brisko. :)

      Vymazat
  2. Vypadá to lákavě. Miluji brokolici na všechny způsoby a už se dlouho odhodlávám k brokolicové polévce nebo krému. Jenže když hledám na internetu, tak mi tam vyjede hromada receptů a odradí mě hledat v tom nějaký, který bych zkusila. Tak si tenhle ukládám, abych příště nemusela hledat a rovnou šla vařit :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja mam take brokolici moc rada a az kdyz jsem fotila tvorbu polevky, tak mi doslo, ze tu mam skoro vsechny recepty jen s brokolici. :)

      Vymazat
  3. Dobrý recept. Můj manžel to líbilo.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)