Recenze: Frukvik - zdravá svačinka pro malé i velké


Krásný den!

Nedávno mě oslovila firma Pharmind Corporation, že vyrábí ovocné tyčinky a kromě dvou řad tyčinek pro dospělé mají také dětskou řadu Frukvik. Byli by rádi, aby se tyto tyčinky dostaly více do podvědomí maminek, nebo rodičů vůbec a aby se dětem dávalo na mlsání něco zdravého a výživného, namísto dnešních slavných čokoládových tyčinek a podobných nesmyslů. 

Jelikož jsem sama matka dcery, která sladké zrovna nemusí a raději sní za den jablko a koš mandarinek, rozhodla jsem se tyčinky vyzkoušet. Nedokázala jsem si moc představit, jak mohou chutnat a zda budou šmakovat zrovna mojí princezně, ale byla jsem velmi příjemně překvapena.

Firma Pharmind vyrábí základní a pharma řadu Dr. Light Fruit určené především pro dospělé - je to dáno ale pouze velikostí tyčinky, chuťově mi přišly po ochutnání všechny výborné. A pak právě dětskou řadu Frukvik.

Z čeho se tyčinky vyrábí?

Základem je sušené ovoce, které je plné vitamínů a vlákniny. Aby nebyly tyčinky suché, doplněné jsou o zmražené plody a přírodní koncentrované šťávy. Výsledkem je pak tyčinka, která chutná jako sušené plody, ale zároveň je vláčná a šťavnatá.

Více informací o obsahu tyčinek si můžete přečíst přímo na stránkách firmy zde.

Moje hodnocení:

Musím se přiznat, že už samotný balíček mě překvapil a udělal mi velikou radost. Přišel totiž zabalený v klasickém balícím papíru, převázaný režnou nití a doplněný pečetí. Nádherné!

Uvnitř se ukrývala pečlivě zabalená krabička Frukvik, která obsahovala nejen tyčinky Frukvik pro děti v různých příchutích - jablko, hruška, borůvka, banán, ale také čtyři tyčinky Dr. Light Fruit, rovněž v různých příchutích.

Tak jsem mohla tyčinky ochutnat i já, nejen dcerka.

Samozřejmě jsem musela ochutnat i ty její. To bych nebyla já. :) A jaký je můj dojem?
Chuťově při zakousnutí jsem měla pocit, že žvýkám sušené meruňky, které mám moc ráda. Zkrátka ani moc suché, ale ani moc mazlavé, takové akorát. Příchuť se samozřejmě lišila, podle plodů, ze kterých byla tyčinka vyrobená. Mně nejvíce chutnala tyčinka borůvková, ale já prostě na borůvkách ujíždím, tak to musíte brát s rezervou. Nele chutnaly všechny, jen s tou banánovou se prala. Ale zase - ona moc banán nemusí, ani přesnídávky banánové už nekupujeme, takže zase se to musí brát v úvahu.

Dětské tyčinky měly vždy tu jednu příchuť a podle mě to je opravdu velmi vhodná svačinka, namísto křupek, Brumíků a všech podobných sladkých a nezdravých nesmyslů. Váha malé tyčinky je 20g.

Tyčinky Dr. Light Fruit byly o něco větší - 30g a byly složeny z více ovocných složek. Např. banán a jablko, rakytník, klikva a malina, atd. Chutnaly mi o něco více, než Frukviky a musím se přiznat, že manželovi jsem nenechala ani jednu. Je to totiž silně návykové. Zakousnete jednu a už nepřestanete.

Jelikož stejně jako dcera dávám přednost ovoci, džusům a přesnídávkám, tyto tyčinky mě nadchly. Chutí jsou opravdu výjimečné. Alespoň jsem dosud nic podobného nejedla a to zkouším vše možné, co se týká zdravých tyčinek, lisovaných plodů apod.

Potěšily mě hlavně tím, jak jsou šťavnaté a opravdu ovocné a chutné.

Pokud tedy sháníte zdravou svačinku pro své děti, nebo i pro sebe, rozhodně se po těchto tyčinkách podívejte! Za sebe i za Nelu je doporučuji!

Firmě Pharmind moc děkuji za možnost seznámit se s jejich produkty, protože to rozhodně obohatilo náš jídelníček a budu je kupovat pro nás obě pravidelně. :)









Komentáře