Recenze: Fotoobraz Saal-Digital


Krásný den!

Vítám vás u dalšího článku, kde sice prioritou bude zhodnocení fotoobrazu od firmy Saal-Digital, ale zároveň si ukážeme a řekneme, jakou možnost pro naše oblíbené snímky máme, nechceme-li je "pouze" zavřít do počítače, nebo do alba.


Spoustu z nás, alespoň já to tak rozhodně mám, má své snímky rádo. Ano, zní to asi nafoukaně a egoisticky, ale já se opravdu na své fotky dívám ráda, ráda je prohlížím, dokolečka si s nimi hraji a upravuji je a to i několik měsíců zpětně. Focení pro mě není jen zachycení zajímavého obrazu a cvaknutí spouští. Důležitý je pro mě především ten proces po...

A jelikož v poslední době nejvíce fotím hlavně svou dceru a pejsky, logicky chci mít ty nejhezčí fotografie neustále na očích. Variant je nepřeberné množství. Od větších formátů fotografií v ráměčcích, přes kalendáře, kde se fotografie každý měsíc změní, až po fotoobrazy v různých formátech a velkoformátech, ale také v různých variantách.

Osobně už jsem vyzkoušela všechno možné a doma máme zarámované fotografie A4, kalendář na zdi a nově i zmíněný fotoobraz. Nad tím jsem uvažovala delší dobu a popravdě řečeno, chtěla jsem hlavně snímek celé rodiny, ale manžel mě přemlouval tak dlouho, až máme na zdi opět dceru, a to zhruba rok starou fotografii, kterou dosud nic nepřekonalo. Líbí se nám všem prostě nejvíce. 



Když se budeme bavit o fotoobrazech, máme zde na výběr mnoho možností a variant. Jako fotografka občas nechávám dělat fotoobrazy svým klientům ze snímků, které jim nafotím a tak to pro mě nebyla žádná novinka. Držela jsem v ruce fotoobraz na plátně, ale také akrylátové sklo apod. A za mě rozhodně vítězí první varianta.

Jelikož mě naprosto nadchla již fotokniha od firmy Saal-Digital, byl pro mě výběr firmy pro fotoobraz jednoznačný.

Saal-Digital nabízí fotoobrazy v těchto variantách:
Alu-Dibond
Akrylátové sklo
Alu-Dibon Butlerfinish
Pěněná PVC deska
GalleryPrint
Fotoplátno

Nebudu tady rozepisovat, jaké parametry která varianta má a co byste si před tím měli představit. Na to bude nejlepší podívat se přímo na stránky Saal-Digital a jednotlivé varianty si rozkliknout a pročíst. Odkaz je zde.

Já jsem tedy zvolila ozkoušené fotoplátno, které jsem již znala a líbilo se mi nejvíce. Saal-Digital umožňuje navíc kromě klasického plátna také plátno zasazené ve speciálním rámu, které dodá fotografii úplně jiný rozměr. To jsem však nezvolila.

Mám klasické fotoplátno, vysoké 2cm a s rozměry 40x60cm. Barvy obrazu jsou nádherné, syté, obraz se ve světle neleskne a na zdi vypadá přímo luxusně. Výroba fotoobrazu byla velmi jednoduchá. Je možné vytvořit objednávku přímo na stránkách Saal-Digital, nebo si můžete stáhnout do počítače program, který jsem měla již stažený. Je jednoduchý, rychlý a propojení s webem a objednání je rychlé.




Opět mám možnost srovnání s fotoobrazy od firmy Fotolab. Saal-Digital je kvalitnější, plátno pevnější a hustější, barvy živější a sytější a rychlost zpracování objednávky je oproti pomalému Fotolabu extra rychlá a to i při zasílání zboží až z Německa.

Ceny fotoobrazů jsou navíc srovnatelné. Saal-Digital vyrábí fotoplátna od 500Kč až po 3200Kč, podle rozměru a celkových požadavků na parametry.

Osobně jsem s fotografií na plátně od firmy Saal-Digital nadmíru spokojená a rozhodně ji doporučuji jako tu lepší, rychlejší a cenově srovnatelnou variantu, které jsou na českém trhu k dispozici.

A jak prezentujete své snímky vy? Máte je v albu, šuplíku či počítači, nebo se svými snímky obklopujete a užíváte si je na zdi, v domácnosti všude kolem sebe?

Vaše Sabi!


Komentáře

  1. Vypadá to nádherně. Já mám bohužel fotky v pC, už ani není čas na nějaká alba a docela mě to štve. Přece jen když jsou fotky zavřené v počítači, není to ono.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Presne tak. Take se k tomu musim kopat, abych fotky zpracovala. Ale dala jsem si ukol, ze uz to ted budu delat pravidelne...

      Vymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)