Jak jsme s Nelou "zahájily" jaro :)


Zdravím všechny naše čtenáře. :)

Také už tak netrpělivě vyhlížíte jaro a toužíte po prvních slunečních paprscích a vykukujících krokusech a narciskách? Já strašně. Jaro mě totiž ohromně nabíjí energií. Když pak vylezu na zahradu a cítím ten svěží čerstvý vzduch a vidím všechno zalité slunečním světlem, mám hned lepší náladu a také pocit, že jsem nezničitelná. 


Já vím, měla bych se trochu krotit a hlavně odpočívat, ale znáte mě... Dneska je zrovna počasí, že bych se mohla vrhnout na předzahrádku. Ovšem těhotenství už se začíná hlásit svou náročností a mě se dneska šíleně motá hlava a nemůžu dýchat, takže asi zahrádku budu muset oželet. Což velkou zahradu si nechávám na dobu, kdy je doma Nelča. Ji totiž baví všechny ty špinavé zahradní práce snad ještě víc, než mě, a tak zatímco já si k klidu pleju skleník, ona se hrabe v hlíně, přendavá si ji - samozřejmě holýma rukama - do květníčků a misek, občas vyleze ze skleníku a proběhne se po zahradě s klukama (s pejskama). Ale hlavně je maximálně spokojená a maximálně špinavá. 
Na špínu a mokrou, zatím ještě studenou zem, jsme ovšem vyzrály. V Lidlu měli teď akci na pogumované nepromokavé oblečení a tak naše babi využila možnosti, že může Nele zase něco koupit a na mé přání poslala bundičku a dvoje kalhoty. Jedny s laclem a uvnitř zateplené fleesem a druhé s gumou v pase a nezateplené. Obojí jsou skvělé, hlavně nám nevadí mokro, ani hlína, bláto, prach, atd. A tak se v tom Nela může rachtat, a je spokojená. A já také, protože to z ní v chodbě stáhnu jako skafandr, otřu mokrou houbičkou nebo osprchuji, nechám uschnout a juchů, jsme čisté. Teda až na ten umouněný obličej. :)

Jelikož je třeba oblékat se nejen na zahradu, vyrazili jsme v sobotu s Nelčou a manželem na nákupní výlet do Českých Budějovic. Hlavním důvodem bylo objednání nové postele a skříní do ložnice, protože ty původní už se prostě rozpadají. Kromě toho jsem ale chtěla Nele pořídit nějaký jarní kabátek, nebo bundičku a také jarní boty, protože na podzim měla jen jedny, ty zvládla odřít hned a obávám se, že do Adidasek z léta se nevejde.

Nakonec jsme sehnali kabátek hned v prvním krámu - v Takku, Nele padl jako ulitý a odmítla ho sundat. Musela jsem ji posadit k paní na pult vedle pokladny, aby mohla sundat kontrolní čip a nepískali jsme na odchodu. :D
S botama to bylo lepší, ty jsme vyzkoušeli a sundali a tatínek je v klidu zaplatil. A pak si samozřejmě koupil boty také. 
O našich jarních nákupech bot a oblečení asi udělám samostatný článek, tak se aspoň budete mít na co těšit. :)
A teď už se pojďte podívat na fotky. Jsou sice tentokrát jen z mobilu, ale Nelča s koštětem a ve skleníku stojí určitě za to. :)
  


Po důkladném zametení dvorku Nela provětrala stroj. Však první motorkáři o víkendu už vyrazili, ne? :)



Zahradní outfit. :)


A pletí skleníku...




 A tady už je nákupní selfíčko z Géčka v Českých Budějovicích...


Nela v novém kabátku...


...a ve Scontu. Tady ji musel manžel nosit, aby neutekla. Pěkně by se tady vyřádila, ale prodejci by asi neměli radost... Zkusili jsme ji jen jednou postavit, aby šla sama. Okamžitě zamířila k novým křeslům, do jednoho vlezla a usalašila se tam. Na můj komentář, že musí dolů, protože má boty, se snažila boty hned sundat. Křeslo se jí prostě líbilo. Bohužel tatínek neměl pochopení a křeslo za 14.000 Kč jí koupit nechtěl. Tak byla potom poněkud rozladěná...



Všechny ty nákupy ji nakonec tak zničily, že usnula po cestě domů v autě a nebyla k probuzení. Neprobrala se, ani když jsem ji vyndala z auta a nesla domů. Položila jsem jí do postele a chtěla kabátek sundat, to mě odstrčila, přelezla si na mou postel a spala dál...
Kdyby chtěl někdo namítnout, že si pořád stěžuji, jak nespí. Ona spí, ale v půl šestý večer, což je mi houby platné. To se pak probere a straší dlouho do večera...


A to je k našemu skoro jarnímu článku vše.
Jak vítáte jaro vy? Už jste zahájili práce na zahrádce?
Nebo jste obnovili šatník? Pochlubte se. :)

Vaše Sabi!

Komentáře

  1. Bobek, máte šikovnou dceru. Takhle pomáhat na zahradě v brzkém věku... respekt.bHlavně ať si jaro užije. A vy se moc nenamáhejte. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ono se to tak jen tváří, že pomáhá. Ve skutečnosti udělá víc škody, než užitku. Ale je výjimečně v klidu a spokojená a já si můžu dělat co potřebuju. :)

      Vymazat
  2. To je ale pomocnice. A koukám, že nákupy ji opravdu zmohly, tomu rozumím :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To víš, s naším tatínkem nakupovat, to je náročné. :D

      Vymazat
  3. Moc roztomila dcerka ;) Muj Matysek byl ted nemocny, tak si chystame az v tydnu na zahradu. Chci konecne otestovat noveho pomocnika, ktereho jsem dostala - https://www.maxtechnika.cz/riwall-pro-rplt-2642-vyzinac-druha-hlava-zdarma.html tak hura zitra na zahradu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty brďo, tak to já s Nelou vůbec nemůžu takové pomůcky používat. Musí u všeho asistovat. V sobotu se mnou myla okna a jely jsme na chíru na šití hlavy...

      Vymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)