Rodinný výlet - Zamrzlé Terčino údolí


Krásný den!

Jelikož je letos zima, jaká opravdu dlouho nebyla a mrazy se drží na rekordních teplotách, v Tereziině údolí nedaleko Nových Hradů zamrzl dokonce i vodopád a vytvořil tak zajímavý přírodní úkaz. Na první pohled to sice vypadá, jako hromada ledu, při bližším zkoumání však zjistíte, že je to opravdu nádherná podívaná. No a hlavně je to v současné době vyloženě jihočeská atrakce....



Návrh na to, jet se podívat právě na zamrzlý vodopád jsem nadhodila velice velice opatrně. A ani jsem nevěřila, že by se toho manžel chytl. Spíše jsem čekala, že bude dělat neslyšícího, nebo bude brblat, že chci zase na výlet. A tak když po pár dnech sám přišel z práce s tím, že tam lidi od nich byli a že je to krásné a pojedeme taky, byla jsem opravdu překvapená.

I když manžela znám a chtěla jsem se mrknout na mapy, jak se tam jede, ujistil mě, že se dívá a že ví kudy. No jistě, že nevěděl. Odbočku jsme přejeli, dojeli do Nových hradů a dohadovali se, kudy kam. Chvíli jsme bloudili podle GPS, přičemž jsem dostala vynadáno, proč nemám zapnutá mobilní data (protože je nepotřebuji, když jsem stále doma a mám wifi), ale nakonec jsme to našli.

Upřímně řečeno, kdybych věděla, že se k vodopádu člověk docela projde, nevím nevím, zda bych nevymyslela něco jiného. :) Ale nakonec jsem byla ráda, že jsme tam jeli. Procházka zamrzlým údolím byla nádherná, bylo na co se koukat a co fotit, po cestě jsme potkali i skupinku lidí v dobových kostýmech, kteří tam cosi fotili, vypadali zajímavě. :)

Ovšem největší a nejkrásnější podívanou byl opravdu onen vodopád. Dávám sem jen pár fotek pro představu, ale kdo byste chtěl vidět více ze zamrzlého údolí, přidám další fotky z procházky na svůj druhý blog Toulání českem... Buď to stihnu ještě dnes, nebo během zítřka, tak případně sledujte blog, nebo fb stránku Bláznivé matky, kam také odkaz přidám. :)



S Nelčou byla trochu potíž. Jet v kočárku se jí nechtělo, asi byla na golfky moc velká zima, chtěla ťapat, ale jakmile jsme ji vyndali, šla buď zpátky, nebo vlezla do sněhu a začala se v něm válet. Dělala přesně to, co dělá mně, když ji na procházce vyndám z kočáru. Také nikam nedojdeme. A tak jí kus cesty manžel nesl. Na zpáteční cestě už to bylo lepší. To v golfkách usnula. :)


















A kam vyrážíte na zamrzlé výlety vy?

Vaše Sabi! :)

Komentáře

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)