Hojdavak - Unboxing a instalace


Krásný den!

Dnes mám pro vás další rozbalování, tentokrát pomůcky pro děti a maminky. Hojdavak jsem sledovala již delší dobu, ale pořád jsem se k němu nějak nemohla odhodlat. Vzhledem k tomu, že skoro do roka jsme Nelu uspávali houpáním ve vajíčku, to moc nechápu. Každopádně teď je jí 16 měsíců a se spaním a s usínáním to je pořád katastrofa, a tak už konečně přišla řada na tento kouzelný houpací vak. Důvodem je tedy i očekávání druhého miminka. I když, ono to s těmi vaky není jen tak...


Hojdavak vyrábí dva typy vaků - Hojdavak baby, který je určen pro miminka do 9 měsíců, popř. do 1 roku, zkrátka do váhy 15Kg. A Hojdavak junior, který je určen pro děti od 2 let do 12 let, cca do 50 kg. Ty rozdíly jsou tam ještě další, ale to si nechám na vysvětlení do samostatného článku, který pro vás chystám. 

Podstatné je, že jsem nakonec zvolila Hojdavak junior, tedy především pro Nelu a dokoupila k tomu matraci plněnou pohankovými lusky, která se ovšem dává do Hojdavaku baby. Počítám, že v něm budu uspávat i prcka, ale bezpečnost zajistím hnízdečkem, které vám ukážu jindy, až dorazí a samozřejmě svou neustálou přítomností. Ale o tom až příště.




Hojdavak jsem včera objednala na stránkách www.hijdavak.cz a ještě ten samý ten byl vyexpedován. Navíc paní, která vyřizuje objednávky i informační emaily je velice příjemná, před odesláním mi ještě volala, ujišťovala se, zda jsem si opravdu objednala, to co potřebuji a znovu mi vysvětlovala rozdíly mezi typy a jejich bezpečností.


Vše bylo naprosto skvěle zabaleno, samotný Hojdavak pak přišel složený v přenosném pevném sáčku se zdrhovadlem.


Každá část měla svůj sáček a také podrobný popis. Dodán byl i pečlivý návod na použití a sestavení, v češtině a angličtině. 


Instalace byla podle popisu velmi jednoduchá. Vak se rozložil na zem, přiložená fleecová deka se poskládala a vsunula do kapsy uprostřed. Tady jsem měla jen malý problém. V návodu bylo info o přeložení deky na čtvrtiny, mně se tam tak nevešla, krabatila se a tlačila by, takže jsem ji přeložila napůl a pak na třetiny a už to bylo v pořádku.



Nakonec jsem do postranic vsunula dřevěné nosnice a pevně uvázala.



Hojdavak budeme mít nejen na uspávání, ale aby si tam mohla Nela během dne kdykoli vlézt a pohoupat se a odpočinout si. Proto je zavěšený na háčcích ve futrech mezi pokojem a obývákem. Tyto háčky jsou původně na houpačku, takže jsou dostatečně pevné a Nelu unesou. Jen budeme muset pro Hohdavak přidat jeden doprostřed. Přece jen na postranních se vak špatně houpe a zadrhává se o futra z boku.



Pro ilustraci vkládám ještě zmíněnou matraci, která se ale zatím uklidí a bude se dávat až se narodí prcek.




Znáte toto houpadlo? Máte ho doma? Napište mi své zkušenosti a ohlasy. :)

Vaše Sabi!

Komentáře

  1. Hojdavak znám jen z vyprávění - naše Vika (ťukťuk) usíná celkem v pohodě, když opomenu, že přes den spí ve svých 8mi měsících jen 2x 30 minut, ale vždy jsem se setkala s pozitivními zkušenostmi a k do ví - třeba na něj nás taky přijde řada :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsme hojdavak složili a uložili na později, případně pro prcka. Nela se pohoupala a tím to skončilo. Vydržela v něm asi 45 sekund. :D a pak se soukala ven. :p

      Vymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)