Fotočlánek: Srpen na zahrádce

Krásný den! 

Po delší době jsem tu zpět zase s jedním fotočlánekm. Musím se přiznat, že stále bojuji s úpravou fotek z formátu RAW, jelikož už jsem sice zprovoznila program, ale zase to neumím uložit tak, abych s tím mohla dál pracovat. No, takže stále v JPEGu, ale snad se vám budou líbit. :)

Srpen byl sice teplý, ale naštěstí nebyly žádné převratné teploty, takže jsme se sice moc nevykoupali, zato jsem si s Nelinkou a s klukama užívala na zahrádce her i čtení knížek. Něco vyrostlo, něco vykvetlo, něco uzrálo... A navíc jsem konečně (skoro) dodělala skalku. Jestli se tomu tak tedy dá říkat, uvidíte sami. :)




Nelinka pokračovala v tréninku na velkou zahradnici. :)



Do čeho jsem opravdu zamilovaná, je psí víno (či co to je) na našem polorozpadlém "domečku ponocného" (Dříve tam totiž bydlel prý ponocný z Velešína a snad měl i koníka, či co. :)) I když manžel vždycky nadává, že kolem lítají hejna vos a včel, já ho prostě strhat nechci. Jednak dodává domečku takový ten styl anglického venkova, který mám moc ráda a jednak na konci léta a na podzim hraje všemi barvami. A protože už se začíná vybarvovat, vyfotila jsem vám ho, abyste se také pokochali. :)





Tato loukoťová kola jsem měla schovaná už hrozně dlouho. Byl to takový výměnný obchod se sousedem od naproti. On si od nás odvedl kamínka na dřevo a na oplátku mi daroval čtyři nádherná loukoťová kola. Já tenhle styl prostě miluji, takže jsem byla nadšená. Ale nechtěla jsem je jen tak zbůhdarma umísťovat na zahradě, chtěla jsem, aby měla své správné místo. Na dvě přišel čas právě teď a dvě obrovská mám ještě schovaná v garáži. :)
Měl sice ještě celý obrovský čtyřkolák, ale ten mi nedal. Ani prodat ho nechtěl... Škoda, třeba ještě na něj nepřišel čas. :)


A tady už je ona "skalka". Zatím je tam jen pár rostlinek. Postupně si je chci dokoupit a nakombinovat, aby příští rok hýřila zelení a barevnými květy. Nejsem žádný velký zahradník, takže na to půjdu formou pokus - omyl. Prozatím musí stačit toto...



A tady už je opět Nela. Našla si novou zábavu. Nejraději si teď hraje v psí boudě, takže manžel má za úkol na příští rok sehnat domeček na hraní. :)








Dozrává černý bez. Zatím nevím, zda ho jen nasuším, nebo z něj udělám sirup či likér. Chtěla jsem trochu natrhat k nasušení dnes, ale prší, tak musím počkat na lepší počasí.





Konečně rozkvétají hortenzie. Vedle magnolie a pivoněk jsou to mé nejoblíbenější zahradní květiny a letos si dávaly obě opravdu na čas. ta jedna, co je v květináči teprve nasazuje květy a ta, co je na záhonu už rozkvetla. Mám je patrně málo na sluníčku, ale s tím nic neudělám. Nemůžu přeci sousedovi zbořit stodolu. :)





O víkendu byly vedra, tak se u nás v pátek napouštěl bazén pro pejsky. Nevím, kdo se na něj těšil víc. Jestli Nela, nebo kluci. :)



A ještě naposledy Nela. Na té první fotce žvýká tužku a vymýšlí s maminkou osnovu k novému románu. :)









A to je všechno. Snad jsem vás článkem alespoň trochu potěšila a pobavila. 
Napište mi, co zajímavého či pěkného jste zažili v srpnu vy. :)

Vaše Sabi!

Komentáře

  1. Taky mě baví, jak se na podzim začnou lístky vybarvovat. To má člověk pak chuť dělat miliony fotek a dokumentovat změny pomalu každý den! :-)

    Krásné fotečky! A Nelinka v boudě je hrozně roztomilá! :-D

    Bebe

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)