Extra tipy *1 - Parfémy Esentis


Všem vám přeji krásný pátek a vítám vás u zcela nové rubriky "Extra tipy".

V této rubrice budete vídat nejen parfémy, jako v dnešním článku, ale i módní doplňky, vychytávky a doplňky do domácnosti, apod.

Rozhodla jsem se zavést tuto rubriku především proto, že se v ní nebude jednat vždy výhradně o recenze daných produktů, ale také o to, abych vyzdvihla jejich výjimečnost. Někdy bude tudíž článek formou recenze, někdy prostě jen ukázkou toho, co mě zaujalo. V každém případě zde najdete produkty, které jsou pro mě naprostý TOP a které rozhodně doporučuji. :)




Dnes vám představím dva parfémky od firmy Esentis. Jedná se o flakonky velikosti 22 ml ukrývající naprosto skvělé, výrazné a kvalitní, dlouhotrvající vůně.



Parfumerie Esentis, která je pro každého k dispozici na webové stránce www.esentis.cz, je nová firma vyrábějící vůně té nejvyšší kvality. Nepřichází s žádnými novými druhy, ale vsadila na osvědčené a oblíbené vůně inspirované světovými značkami, jako jsou Armani, Escada, Lacoste, Dior, Chloe a mnoho dalších. Vybrat si zde můžete vůně pro muže i ženy a ceny se pohybují od 81 Kč, což je naprosto úžasné.

Já jsem zvolila dvě vůně, které mám opravdu moc ráda a které dobře znám. První je Aqua Di Gioia od značky Armani a druhá Bright Crystal od Versace. Proč právě vůně, které znám? Proč jsem třeba nevyzkoušela něco, co jsem nikdy před tím neměla?

Odpověď je jednoduchá. Chtěla jsem vědět, nakolik se firma Esentis světovými parfémy inspiruje a zda skutečně budou odpovídat tomu, čím se podle popisků vyznačují.
Nakolik jsem byla spokojená se dozvíte níže. :)

Armani - Aqua Di Gioia



Když využiji popisky u parfému přímo na stránkách, dozvíme se, že vůně je inspirovaná prázdninami na tropických ostrovech a určena je pro silné a nezkrotné ženy.
Květinová kompozice zosobňuje útěk do lůna přírody. Vůně začíná lehkými, velmi svěžíma tóny  citrónu a máty, které po chvíli ustupují  tónům jasmínu, růžového pepře a pinie – kombinaci, která určuje linii srdce parfému.
  • Kategorie: květinová
  • Tóny vůně:  citrón, máta, jasmín, růžový pepř, pinie, cedrové dřevo, labdanum ( sladce vonící pryskyřice rostliny Cist ), cukr

Recenze: 
Mám ráda svěží vůně s exotickým podtónem, což tento parfém perfektně splňuje. Vůně se skutečně podobá světovému originálu a kdybych vám neprozradila, čím jsem se navoněla, jsem si jistá, že to nepoznáte!

Parfém vydrží vonět opravdu dlouho. Na své pokožce jsem jej přestala vnímat poměrně brzy, což je samozřejmě dobře, ale okolí jej ze mě cítilo ještě dlouho poté. Navíc když jsem po třech dnech přivoněla k tričku, které jsem na sobě měla před tím jen asi hodinku, vůni jsem stále cítila.
O krásně navoněném límci u kabátu ani nemluvím. :)

Za mě získává tento parfém to nejlepší hodnocení a rozhodně nebude můj poslední od parfumerie Esentis.

Parfém zakoupíte přímo zde.

Hodnocení: 5/5


Versace - Brigth Crystal



Opět se inspiruji popiskem na stránkách parfumerie a prozradím vám, že vůně je charakteristická svěžím, vibrujícím, květinovým aroma. Je to vzrušující a smyslná vůně určená silné, sebevědomé a oslňující ženě, která se ráda halí do ušlechtilé vůně.

  • Kategorie:  květinová
  • Složky vůně:  granát, yuzu, pivoňka, lotos, ambra, pižmo, mahagon, jantar, ledová složka

Recenze:
Vůně je lehoučká, svěží a připomíná mi teplý mořský vánek. Na zimu bych si ji asi nepořídila, protože v tu dobu ráda používám těžší vůně, ale na léto je to můj favorit číslo jedna. Splňuje veškeré mé požadavky na svěžest, čistotu, ale také na dobu, kdy vydrží vonět. V tomto případě platí vše, co jsem napsala již o parfému výše. Vůně je cítit opravdu dlouho, nijak se v průběhu doby nemění a nedělá skvrny na oblečení, ani nijak nedráždí pokožku. Alkohol z obou parfémů vůbec necítíte, jen krásnou svěží vůni.

I tento parfém má ode mě to nejvyšší hodnocení a rozhodně si jej budu objednávat pravidelně.

Parfém zakoupíte zde.

Hodnocení: 5/5


Na závěr bych ráda u obou parfémů zmínila velikost balení, které je tak akorát do kabelky. Svou oblíbenou vůni tak můžete mít kdekoliv stále u sebe, aniž byste se tahali s velkým flakónem.
Přesto bych uvítala, kdyby parfumerie začala vyrábět i větší, stojací flakóny, protože např. nyní jsem na mateřské dovolené a nechodím nikam do práce a tudíž mám své parfémy postavené v koupelně na poličce. Tyto flakónky tam sice jdou postavit také, ale hrozí jim, že spadnou, skutálí se na dlaždice a rozbijí se. Proto bych byla ráda i za větší balení. Rozhodně bych ho využila a určitě bych nebyla sama. :)



A co vy? Už jste také vyzkoušeli parfémy od Esentis? Pokud ano, napište mi do komentářů, jak jste byli spokojeni vy a také jaké vůně jste objednali. Ráda se inspiruji, až budu příště objednávat vůně nejen pro sebe, ale i dárky pro své blízké. :)

Komentáře

  1. Ja se hlasim! Vune jsou nadherne a Black Opium je návyková! Tu ti urcite doporucim! Jeste jsem mela Acqua di Gio, taky svela, svezi vune.

    Andreablog

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)