Rodinný výlet do zoologické zahrady Ohrada


V sobotu jsme si opět s manželem a dcerkou vyrazili na výlet. Pokud to čas a počasí dovolí, rádi bychom si dělali podobné výlety alespoň jednou za 14 dní. Moc se na to těším a vy se můžete těšit na fotky a články. :)
Ale zpět k uplynulé sobotě. Kam jsme vyrazili? Nejeli jsme daleko. Kousek za Českými Budějovicemi, v Hluboké nad Vltavou je lovecký zámeček Ohrada, u kterého je krásná zoologická zahrada. Byla jsem tam naposledy asi před 17 - ti lety, takže jsem byla hodně překvapená, jak se tam všechno změnilo. 
Prostory zahrady byly krásně upravené, většina cestiček, až na malé kamenité úseky, byla upravena tak, že se tam dalo snadno projíždět kočárkem s kolečky na městské cesty a že tam bylo kočárků požehnaně, to snad ani psát nemusím.
V areálu byly na různých místech umístěny prolézačky pro děti, v zadní části u restaurace byly volně přístupné kozy, které se mohly krmit granulemi a děti s nimi dováděly.
Vedle živých zvířat byly v zahradě umístěny kostry pravěkých zvířat a nechyběla vzdělávací expozice. Do té jsme sice nešli, ale můžu alespoň zmínit, že se v zahradě opravdu nachází. :)
Jelikož bylo horko, tak bylo hodně zvířat schovaných, nebo se líně povalovaly ve svých výbězích. Myslím, že na rodinný výlet je toto místo naprosto ideální a děti se tam vyřádí, poučí i občerství a dospělí zrovna tak.
Určitě to není naposledy, co jsme tuto zoo navštívili. Nela zatím zvířátka moc nevnímala, takže si výlet zkusíme zopakovat třeba na podzim...

Ale vy se určitě těšíte na fotografie. Nebudu tedy zdržovat textem. Tady jsou: 





























A touto poslední "opičkou" končím přehlídku ze zoo. Bylo hodně slunečno, takže fotky byly dost přesvícené. Nakonec jsem naštěstí nějaké vybrala. Také příště místo portrétního objektivu vezmu zoomovací, abych si mohla zvířátka přibližovat. Pevný portrétní objektiv nebyla nejlepší volba. Ale chybami se člověk učí... tak příště. :)

Komentáře

  1. Zoologické zahrady miluju :) V této u Hluboké jsme se byli podívat před třemi lety... nebo už čtyřmi?... když jsme jeli do jižních Čech na dovolenou. A v sobotu bylo počasí úplně luxusní na výlet :) Moc pěkný článek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Šárko. Bylo ta krásně, i když můj favorit mezi zahradami to není... na Plzeňskou, Libereckou a Táborskou to nemá...

      Vymazat
    2. To je pravda, že je úplně jiná než ostatní, já říkám taková domácká a ptačí :D Tenkrát mi přišlo, že je tam opravdu hodně ptáků. Libereckou mám taky ráda, hodně se mi líbí i v Jihlavě. I ta brněnská byla pěkná, stejně tak se mi líbí Dvůr králové, Praha. Ale třeba Děčín moc ne. A jinde jsem zatím nebyla :D

      Vymazat
  2. Super fotky! Malá je moc roztomilá :)

    OdpovědětVymazat
  3. Nádherné fotky! :) A moc děkuji za komentář na blogu, odebírám také :))

    OdpovědětVymazat
  4. Všem vám moc moc děkuji za krásné komentáře. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)