pátek 29. dubna 2016

Špagety s lilkem a tofu


Čas přípravy: 20-30 minut

Potřebujete:
Špagety 1/3 sáčku
1 přírodní tofu
1 cibuli 
1 lilek
4 rajčata, nebo 20 cherry rajčátek
1 papriku (já měla 2 malé - červenou a oranžovou)
solamyl na zahuštění
olivový olej
sůl, pepř, sojovou omáčku


Postup:
Podle návodu uvaříte špagety, měly by být "al dente". Nakrájíte cibulku na drobno a necháte ji zesklovatět na olivovém oleji. Po té přidáte na kostičky pokrájené tofu, sůl, pepř, zastříknete trochou sojové omáčky a opékáte, aby se na krajích zatáhlo a bylo lehce křupavé a zahnědlé. Následně přidáte nakrájený lilek, papriku a rajčata a podlijete sklenicí vody. Pod pokličkou necháte dojít k varu a 2-3 minuty povaříte. 
Pak si v troše vlažné vody rozděláte 2 lžičky solamylu a vmícháte do zeleniny. Necháte probublat a můžete servírovat.



Dobrou chuť. :)

3 komentáře:

  1. Vypadá to nádherně, hned bych si dala. Ale doma by mi přítel nesnědla ani lilek ani tofu :D Jak to nebude červený :D
    bilbovy-knihy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj. chápu. Já toho mám ještě tak čtyři porce, tak jsem zvědavá, zda budu zítra vařit něco jiného, nebo jestli to manžel sní. :D

      Vymazat
  2. Vypadá to moc dobře, bohužel bych doma jedla tofu asi jen já. Možná bych ještě propašovala ten lilek, u něj nějaký ten receptík plánuji zkusit. Ovšem nevím, jaký ohlas sklidím :)

    OdpovědětVymazat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)