Recenze na příkrmovou kuchařku pro nejmenší


Ivana Tremlová - Kuchařka pro nejmenší

Vydavatel: Milan Žovin
Počet stran: 208
Rok: 2015

Kuchařku na dětské příkrmy jsem sháněla dlouho, prohlédla jsem jednu, ale ta se mi moc nezdála. Přišla mi zbytečně komplikovaná a měla jsem pocit, že ji nevyužiji. Když už jsem se smiřovala s tím, že si budu muset vystačit sama se sebou, narazila jsem úplně náhodou na poště na tuto příkrmovou kuchařku. Na první pohled mě zaujalo, že je od 4 měsíců do 2 let, že ji dala dohromady maminka na základě zkušeností svých a dalších šesti maminek a v neposlední řadě i to, že jsou to osvědčené recepty "testované na dětech". 

Moc se mi líbí, jakým způsobem je knížka uspořádána. na začátku je obsah, kde jsou recepty rozděleny podle toho, od kterého měsíce se dají dětem vařit. Každé období je pak označeno vlastní barvičkou, která je vidět i z boku knihy, takže se recepty snadno najdou.
Samotná jídla jsou namíchána - ovocné, zeleninové i masové dohromady, u každého je vždy fotografie výsledného pokrmu a recept. Ten je rozdělen klasicky na ingredience a postup vaření. Vše je uvedeno naprosto jednoduše a maminky tak snadno najdou vhodný pokrm a mohou rychle vše připravit a věnovat se dětem.
Co v kuchařce postrádám je rozdělení receptů podle jednotlivých druhů zeleniny, popř. mas - bylo by to lepší pro rychlejší hledání. Když mám např. batáty a hledám recept s nimi, musím projít celý obsah, než najdu recepty. Rejstřík s tímto by byl vhodný.
Na konci knihy jsou pak uvedeny rady pro správné vaření, délku atd. Tohle podle mě využijí i maminky, které dosud nemají s vařením žádné zkušenosti a uchylují se proto ke koupi různých hotových příkrmů ve skleničkách, což je podle mě zbytečné a drahé.
I když jsem podle kuchařky uvařila zatím jen pár receptů a spíše si vymýšlím své vlastní kombinace, jsem ráda, že ji mám. Našla jsem tam dobré tipy, co přidávat do příkrmů pro lepší trávení miminka a také dobré nápady na ovocné pokrmy. Do té doby mi dcera nechtěla moc samostatné ovoce jíst, ale kombinace např. s kaší z ovesných vloček jí chutná a dostanu tak do ní více čerstvého ovoce, než dříve.

Kuchařku pro nejmenší od Ivany Tremlové rozhodně doporučuji a hodnotím ji vysoko. Jsem ráda, že ji mám.

Hodnocení: 5/5








Knížka je sehnání např. zde.

Videorecenzi si můžete zhlédnout zde.


Komentáře