Český Krumlov mýma očima



Na následující týden jsem si plánovala, jak vyrazím s Nelou jedno odpoledne do Českého Krumlova a udělám pro vás fotky na první článek z tohoto pohádkového města. Nakonec jsme v pátek s manželem zjistili, že potřebujeme v Krumlově něco pokoupit a tak jsme spojili příjemné s užitečným a po nákupech jsme si udělali procházku městem.

Nemohla jsem sice fotit tak, jak bych ráda, protože už jen to, že mám opět fotoaparát přes rameno mého manžela vytáčelo, a čekat na mě, než si nafotím nějaké detaily, to bylo naprosto nemyslitelné. Nakonec se mi však nějaké fotky udělat podařilo. Jsou to opravdu spíše jen pohledy na to, co jsem po mnoho let sledovala při pochůzkách městem, cestou do školy a posléze i do práce, při cestě na oběd... Pohledy na renesanční domy, pestrobarevné výlohy, zdobené vývěsní štíty... Prostě Český Krumlov tak, jak ho dobře znám a jak ho miluji.












Na konci města jsme využili klidu a menšího množství turistů a posadili se do "štrúdlárny" na kávičku. Manžel si dal teplý višňový štrúdl s tvarohem a vanilkovou zmrzlinou, Nela pozlobila, poněvadž nechtěla spát a pak už jsme se courali zpět.








V červnu budou v Krumlově proslavené a oblíbené Slavnosti pětilisté růže. Nejezdím sice každý rok, ale tentokrát jsem chtěla vyrazit, abych akci zdokumentovala pro blog. Bohužel se mi datum kříží s jinou akcí, kterou jsem již slíbila. Proto mě moc potěšilo, když se ozvaly bubny a píšťalky a ze zámecké brány vyrazil průvod v historických kostýmech. Jednalo se o benefici pro Janu Sedláčkovou a já jsem měla možnost nafotit pro vás, jak přibližně vypadají průvody městem právě při zmíněných slavnostech. Ty jsou sice větší a honosnější, ale některé kostýmy jsou stejné. :)





















Ještě dva závěrečné pohledy z mostu u muzea a první procházka městem je u konce. Doufám, že se vám alespoň trochu líbila a nalákala jsem vás na ty další, které už snad budou detailnější. :)



Komentáře

  1. Český Krumlov je hrozně krásný město. Osobně mohu doporučit muzeum Vltavínů, kde se dají sehnat i šperky ze zlata, nebo stříbra za super ceny! :) Stojí to za návštěvu.
    https://www.vltaviny.cz/

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)